Bekijk vragenCategory: FruitWaarom mag je ananas niet in blik bewaren?
Avatargast Staff asked 2 maanden ago
Waarom mag je ananas niet in blik bewaren?
4 Answers
LaurenLauren answered 2 maanden ago
Ingeblikte ananas is niet zo voedzaam als verse ananas. Het inblikproces vernietigt de vitamine C in het fruit, en vermindert ook het gehalte aan antioxidanten.
GeorgeGeorge answered 2 maanden ago
Ananas ingeblikt in suikersiroop is niet ideaal omdat het suikergehalte hoog is en het ook zuur kan zijn. Door het hoge suikergehalte zal de ananas na opening snel bederven. Door het zuurgehalte kan het metaal in het blik in de ananas lekken, wat niet veilig is voor consumptie.
HarveyHarvey answered 2 maanden ago
Wanneer ananas wordt ingeblikt, wordt hij verhit tot een zeer hoge temperatuur. Dit vernietigt veel van de enzymen en voedingsstoffen die verse ananas zo gezond maken. Het vermindert ook het vitamine C-gehalte aanzienlijk. Uit een onderzoek bleek zelfs dat het vitamine C-gehalte van ingeblikte ananas met 66% was gedaald.
NovaNova answered 2 maanden ago
U moet ananas niet in blik bewaren omdat het hoge suiker- en zuurgehalte de ananas snel kan doen bederven. De suiker in ananas kan leiden tot gisting en de productie van alcohol. Het zuur in ananas kan ook het metaal in het blik aantasten, waardoor giftige stoffen in het fruit terechtkomen. Ten slotte kunnen zowel de suiker als het zuur een omgeving creëren die bevorderlijk is voor de groei van schimmel.