Bekijk vragenCategory: ApparatuurWaarom kun je voedsel ontdooien in koud water?
Avatargast Staff asked 2 jaar ago
Waarom kun je voedsel ontdooien in koud water?
3 Answers
DannyDanny answered 2 jaar ago
Het is een mythe dat je voedsel niet kunt ontdooien in koud water. In feite is het een veel snellere manier om voedsel te ontdooien dan in de oven of de magnetron. Als je voedsel in koud water ontdooit, warmt de buitenkant van het voedsel op terwijl de binnenkant koud blijft. Dit voorkomt dat bacteriën op het voedsel groeien. Bacteriën groeien het best bij een constante temperatuur van ongeveer 40 graden Fahrenheit, en ze kunnen voedselvergiftiging veroorzaken als ze tijdens het koken niet worden gedood. Wanneer u daarentegen voedsel in de oven of magnetron ontdooit, warmt het hele stuk voedsel in één keer op, waardoor bacteriën op het oppervlak van het voedsel kunnen groeien.
AvatarNovan answered 1 jaar ago
Wanneer je voedsel in koud water ontdooit, komt het water geleidelijk in het voedsel en breekt het de ijskristallen af. Dit proces veroorzaakt minder schade aan de cellen van het voedsel dan wanneer je het probeert te ontdooien met behulp van warmte. De cellen van voedsel zijn als kleine ballonnen. Als ze bevroren zijn, barsten de ijskristallen die zich binnenin vormen de ballonnen. Hoe meer kristallen zich vormen, hoe meer schade de cellen oplopen. Daarom is het belangrijk voedsel langzaam te ontdooien om celbeschadiging te minimaliseren.
OwenOwen answered 1 jaar ago
Het ontdooien met koud water is de veiligste en meest efficiënte manier om bevroren voedsel te ontdooien. Het werkt door warmte van het omringende koude water over te brengen op het bevroren voedsel. Het bevroren voedsel zal geleidelijk ontdooien naarmate de temperatuur van het omringende water afkoelt. Deze methode is veel veiliger dan andere methoden, zoals microgolven of ontdooien in de koelkast, omdat bacteriën niet op het voedsel kunnen groeien.