Bekijk vragenCategory: ReceptenWaarom is mijn cake in het midden hoger?
Avatargast Staff asked 2 maanden ago
Waarom is mijn cake in het midden hoger?
4 Answers
DaphneDaphne answered 2 maanden ago
Dat is waarschijnlijk omdat je cake in het midden heter is dan aan de buitenkant. In het midden van de cake zal meer hitte worden opgenomen, waardoor die hoger zal worden. Ook kan het komen doordat er meer boter of olie in het midden van de cake is verdeeld, wat ervoor zorgt dat die harder en dus hoger wordt.
OwenOwen answered 2 maanden ago
Er zijn een paar redenen waarom cakes in het midden hoger kunnen zijn. Het kan zijn dat de oven niet gelijkmatig is verwarmd, waardoor de ene kant van de cake meer gebakken is dan de andere. Een andere mogelijkheid is dat er te veel lucht in het cakebeslag is verwerkt, waardoor het meer rijst in de oven en een hoger midden ontstaat. Ten slotte, als je bakpoeder of soda gebruikt als rijsmiddel, is het mogelijk dat ze niet volledig geactiveerd waren toen je ze door het beslag mengde, waardoor een cake ook meer kan rijzen in het midden.
MilasMilas answered 2 maanden ago
Er zijn een paar redenen waarom taarten in het midden hoger kunnen zijn. Wanneer u boter en suiker samen klopt, klopt u lucht in het mengsel. Hierdoor rijst de cake tijdens het bakken. Het midden van de cake zal meer rijzen dan de randen, omdat het dichter bij de warmtebron (de oven) is. Cakes rijzen ook als ze koken omdat water in stoom verandert en uitzet. Het midden van de cake heeft meer vocht dan de randen, daarom rijst hij meer.
DannyDanny answered 2 maanden ago
Er zijn een paar redenen waarom uw cake in het midden hoger kan zijn. Eén reden kan zijn dat u het beslag niet goed vlak hebt gemaakt voordat u het in de oven deed. Een andere mogelijkheid is dat uw oven ongelijk is, waardoor de ene kant sneller gaart dan de andere. Tenslotte kan een cake in het midden meer rijzen als hij niet lang genoeg gebakken is of als hij te gaar is.