Bekijk vragenCategory: ReceptenWaarom custard in appeltaart toevoegen?
Avatargast Staff asked 2 maanden ago
Waarom custard in appeltaart toevoegen?
2 Answers
OliviaOlivia answered 2 maanden ago
Custard is een ingedikt en gezoet mengsel van melk en eieren. Het wordt gebruikt als vulling of topping in taarten, gebak en cake. De toevoeging van custard aan appeltaart helpt de appels aan elkaar te binden, geeft de taart een rijkere smaak en een gladdere textuur, en zorgt ervoor dat de korst niet klef wordt.
KateKate answered 2 maanden ago
De custard in appeltaart voegt een romige rijkdom en smaak toe die door geen enkele andere taart kan worden geëvenaard. Het helpt ook om de appels bij elkaar te houden, wat resulteert in een meer samenhangende taart met minder gaten. Bovendien voegen de eieren in de vla waardevolle voedingsstoffen toe, zoals eiwitten, vitaminen en mineralen. En in tegenstelling tot sommige andere vullingen heeft custard niet de neiging om in de korst te trekken en deze klef te maken. In plaats daarvan vormt het een mooie goudbruine bovenkorst waar iedereen van houdt.