De reden dat roestvrijstalen pannen bakken is dat het metaal een goede warmtegeleider is. Als u een pan op het fornuis zet, gaat de hitte van de brander door het metaal heen naar wat u aan het koken bent. Daarom is het belangrijk een pan te gebruiken die de juiste grootte heeft voor wat u aan het koken bent; als de pan te klein is, zal er niet genoeg oppervlakte zijn om de hitte gelijkmatig te verdelen en zult u aangebrand eten krijgen.
Roestvrij staal reageert ook met bepaalde ingrediënten in voedsel, zoals olie, en deze reactie creëert warmte die helpt bij het koken van het voedsel.
Roestvrijstalen pannen bakken omdat ze gelijkmatig verhitten en de warmte goed verdelen.
Roestvrij staal is een geweldig materiaal voor kookgerei omdat het gelijkmatig verhit en de warmte goed verdeelt. Daarom is het het favoriete materiaal van professionele koks. Bovendien reageert het niet met voedsel zoals aluminium dat kan doen, dus uw voedsel zal geen metaalsmaak hebben.