Bekijk vragenCategory: Groentenwaarom azijn bij prei toevoegen?
Avatargast Staff asked 1 maand ago

waarom azijn bij prei toevoegen?

3 Answers
EllaElla answered 4 weken ago

Het toevoegen van azijn aan prei helpt om ze in te maken en ze langer te bewaren. De azijn geeft ook een wrange en pittige smaak die de prei kan opfleuren.

KateKate answered 4 weken ago

Het toevoegen van azijn aan prei is in veel delen van de wereld gebruikelijk, en daar zijn een paar redenen voor. Ten eerste helpt azijn om de celwanden van de prei af te breken, waardoor de prei malser wordt en gemakkelijker te eten. Ten tweede geeft azijn een zuurtje aan de prei, waardoor de smaak meer in balans komt. Ten slotte kan azijn helpen om de prei te bewaren, zodat hij langer vers blijft.

IlseIlse answered 4 weken ago

Door azijn aan prei toe te voegen, wordt de prei zachter en komt de smaak beter tot zijn recht. Prei behoort tot de alliumfamilie, waartoe ook uien en knoflook behoren. Net als deze andere groenten, bevat prei zwavelverbindingen die behoorlijk scherp kunnen zijn. Azijn helpt om deze verbindingen af te breken, waardoor de prei milder en minder scherp smaakt. Het helpt ook om ze zachter te maken, waardoor ze makkelijker te kauwen zijn.