Bekijk vragenCategory: Groentenwaarom aubergines met zout bestrooien?
Avatargast Staff asked 1 jaar ago
waarom aubergines met zout bestrooien?
5 Answers
OdetteOdette answered 1 jaar ago
Aubergines worden vaak met zout bestrooid om twee redenen: om overtollig vocht te verwijderen en om de bitterheid te verminderen. Wanneer aubergines gekookt worden, kan er veel water vrijkomen, waardoor ze klef en onsmakelijk worden. Bestrooi ze met zout om dit overtollige vocht te onttrekken, waardoor ze een betere textuur krijgen tijdens het koken. Aubergines kunnen ook vrij bitter zijn, vooral als ze overrijp zijn. Door ze te zouten wordt de bitterheid wat gecompenseerd en worden ze smakelijker.
LeoLeo answered 12 maanden ago
Het zouten van aubergine haalt de bittere sappen eruit, waardoor het gerecht smakelijker wordt. Het helpt ook om de aubergine zachter te maken en wat vocht te verwijderen.
JackJack answered 12 maanden ago
Zout helpt om de bitterheid uit de aubergine te halen en brengt ook de smaak naar boven. Het is een techniek die vaak wordt gebruikt in vele keukens, waaronder Italiaans en Thais eten.
MaxMax answered 12 maanden ago
Het zouten van aubergine is een gebruikelijke bereidingstechniek in veel keukens. Het zout onttrekt het vocht en de bitterheid aan de aubergine, waardoor deze zoeter en minder bitter smaakt. Het helpt ook om de aubergine zachter te maken en brengt de smaak naar voren.
KateKate answered 12 maanden ago
Het zout onttrekt de bittere sappen van de aubergine, waarna de aubergine kan worden afgespoeld om die bittere sappen te verwijderen. Zonder zouten en spoelen zal de aubergine erg bitter zijn.