Bekijk vragenCategory: Groentenwaarom aardappels schillen?
Avatargast Staff asked 2 jaar ago
waarom aardappels schillen?
6 Answers
IsabelIsabel answered 2 jaar ago
Er zijn een paar redenen om aardappelen te schillen. De meest voor de hand liggende reden is dat de schil van een aardappel taai kan zijn en onaangenaam om te eten. Aardappelen hebben ook een hoog zetmeelgehalte op hun schil, en dit zetmeel kan bij het koken veranderen in glucose en maltose, waardoor de aardappel zoet smaakt. Ten slotte hebben veel aardappelen een dunne schil die schadelijke gifstoffen zoals solanine bevat. Door de aardappel te schillen wordt deze toxische laag verwijderd en is de aardappel veiliger om te eten.
DaphneDaphne answered 2 jaar ago
Er zijn veel redenen waarom je een aardappel zou willen schillen. Misschien wilt u de schil verwijderen omdat die niet eetbaar is, of misschien probeert u een gerecht te maken dat wit van kleur zal zijn en zou de schil het verkleuren. Een andere reden om aardappelen te schillen is dat ze vaak meer bestrijdingsmiddelen op de schil hebben dan op het vruchtvlees, dus door ze te schillen kun je de blootstelling aan deze chemicaliën verminderen.
MilasMilas answered 2 jaar ago
Er zijn een paar verschillende redenen waarom het schillen van aardappelen gunstig kan zijn. Het kan bijvoorbeeld helpen om vuil te verwijderen dat aan de oppervlakte van de aardappel kan zitten. Daarnaast kan het schillen helpen om de hoeveelheid zetmeel in de schil van de aardappel te verminderen. Hierdoor zullen aardappelen tijdens het koken minder snel aan elkaar kleven, wat kan resulteren in luchtige aardappelpuree. Tot slot geven sommige mensen gewoon de voorkeur aan de smaak en textuur van geschilde aardappelen boven ongeschilde.
MaxMax answered 2 jaar ago
Er zijn een paar redenen waarom men een aardappel zou willen schillen voordat men hem kookt. De schil van de aardappel kan soms bitter zijn, dus door de schil eraf te halen kan de aardappel beter smaken. Aardappelen met de schil er nog aan kunnen moeilijker verteerbaar zijn, dus door ze te schillen worden ze lichter verteerbaar. De schil van een aardappel kan ook vuil en bacteriën vasthouden, dus het schillen van de aardappel kan helpen om de schil schoon te maken en ervoor te zorgen dat je geen ongewenste verontreinigingen binnenkrijgt. Het schillen van een aardappel kan er ook voor zorgen dat de aardappel sneller en gelijkmatiger gaar wordt, omdat de schil vaak dunner is dan de rest van de aardappel. Tot slot zien geschilde aardappelen er vaak mooier en smakelijker uit dan ongeschilde aardappelen, waardoor ze aantrekkelijker zijn om te eten.
OdinOdin answered 1 jaar ago
Er zijn een paar redenen waarom mensen aardappelen schillen. De meest voorkomende reden is het verwijderen van de schil, die taai en oneetbaar kan zijn. Een andere reden kan zijn om eventuele pesticiden of verontreinigingen op de schil te verwijderen. En tot slot geloven sommige mensen dat het schillen van aardappelen helpt om ze gelijkmatiger te laten garen.
OliviaOlivia answered 1 jaar ago
De schil van een aardappel bevat antioxidanten en andere voedingsstoffen die goed zijn voor de menselijke gezondheid. Bovendien zitten in de schil van een aardappel de meeste vezels. Vezels zijn belangrijk voor een goede spijsvertering en zorgen voor een langer vol gevoel. Door de aardappelen te schillen, verwijder je deze belangrijke voedingsstoffen en vezels uit het gerecht.