Bekijk vragenCategory: Groentenwaar zijn kikkererwten van gemaakt?
Avatargast Staff asked 1 maand ago

waar zijn kikkererwten van gemaakt?

3 Answers
NielsNiels answered 1 maand ago

Kikkererwten bestaan uit water, koolhydraten, eiwitten, en een paar essentiële vitaminen en mineralen. Ze zijn ook een goede bron van voedingsvezels.
 
Kikkererwten zijn ongeveer 27% eiwit en 41% koolhydraten per gewicht. Ze bevatten enkele essentiële aminozuren, maar hebben een laag lysinegehalte. Kikkererwten zijn een goede bron van voedingsvezels, met ongeveer 5 gram per kopje. Ze bevatten ook aanzienlijke hoeveelheden vitamine B6, magnesium, mangaan, zink en foliumzuur.

CarmenCarmen answered 1 maand ago

Kikkererwten bestaan uit water, zetmeel, eiwit en vezels. Het zetmeelgehalte is het hoogst (68%), gevolgd door eiwit (21%) en vezels (6%). Koolhydraten zijn goed voor 73% van de calorieën in kikkererwten.

EvanEvan answered 1 maand ago

Kikkererwten, ook bekend als garbanzo bonen, zijn een soort peulvruchten. Ze bevatten veel eiwitten en vezels en hebben een aantal gezondheidsvoordelen. Kikkererwten zijn eigenlijk zaden die in een peul groeien. De wetenschappelijke naam voor kikkererwten is Cicer arientinum. Deze bonen zijn vermoedelijk afkomstig uit het Midden-Oosten of Klein-Azië en worden al duizenden jaren geteeld. Kikkererwten zijn een belangrijk ingrediënt in veel gerechten, waaronder hummus, falafel en chana masala.
 
Kikkererwten zijn een goede bron van verschillende voedingsstoffen, waaronder ijzer, fosfor, mangaan en foliumzuur.