Bekijk vragenCategory: Groentenwaar zijn kikkererwten van gemaakt?
Avatargast Staff asked 2 jaar ago
waar zijn kikkererwten van gemaakt?
6 Answers
NielsNiels answered 2 jaar ago
Kikkererwten bestaan uit water, koolhydraten, eiwitten, en een paar essentiële vitaminen en mineralen. Ze zijn ook een goede bron van voedingsvezels.   Kikkererwten zijn ongeveer 27% eiwit en 41% koolhydraten per gewicht. Ze bevatten enkele essentiële aminozuren, maar hebben een laag lysinegehalte. Kikkererwten zijn een goede bron van voedingsvezels, met ongeveer 5 gram per kopje. Ze bevatten ook aanzienlijke hoeveelheden vitamine B6, magnesium, mangaan, zink en foliumzuur.
CarmenCarmen answered 2 jaar ago
Kikkererwten bestaan uit water, zetmeel, eiwit en vezels. Het zetmeelgehalte is het hoogst (68%), gevolgd door eiwit (21%) en vezels (6%). Koolhydraten zijn goed voor 73% van de calorieën in kikkererwten.
EvanEvan answered 2 jaar ago
Kikkererwten, ook bekend als garbanzo bonen, zijn een soort peulvruchten. Ze bevatten veel eiwitten en vezels en hebben een aantal gezondheidsvoordelen. Kikkererwten zijn eigenlijk zaden die in een peul groeien. De wetenschappelijke naam voor kikkererwten is Cicer arientinum. Deze bonen zijn vermoedelijk afkomstig uit het Midden-Oosten of Klein-Azië en worden al duizenden jaren geteeld. Kikkererwten zijn een belangrijk ingrediënt in veel gerechten, waaronder hummus, falafel en chana masala.   Kikkererwten zijn een goede bron van verschillende voedingsstoffen, waaronder ijzer, fosfor, mangaan en foliumzuur.
GeorgeGeorge answered 1 jaar ago
Kikkererwten bestaan uit water, koolhydraten (zetmeel en voedingsvezels), eiwitten, vetten, vitaminen en mineralen. Koolhydraten vormen het grootste deel (68%) van het gewicht van de kikkererwt, terwijl eiwitten bijna een derde (30%) uitmaken. Het caloriegehalte is 240 kcal/cup. Kikkererwten zijn een goede bron van vezels, foliumzuur, vitamine B6, magnesium, mangaan en zink. Ze bevatten ook wat ijzer en thiamine. Vezels zorgen voor een vol gevoel na het eten en kunnen helpen bij gewichtsbeheersing. Foliumzuur is belangrijk voor zwangere vrouwen omdat het helpt bij de vorming van de neurale buis in de hersenen en de ruggengraat van hun baby's.
KeesKees answered 1 jaar ago
Kikkererwten bestaan uit water, koolhydraten (vooral zetmeel), eiwitten en een kleine hoeveelheid vet. De koolhydraten bestaan voornamelijk uit zetmeel, een soort suiker die het lichaam gemakkelijk kan omzetten in energie. Het eiwit bestaat uit verschillende soorten aminozuren, de bouwstenen van eiwitten. Het vet is voornamelijk onverzadigd, het type dat als gezond voor het hart wordt beschouwd. Kikkererwten bevatten ook vezels, vitaminen en mineralen.
NovaNova answered 1 jaar ago
Kikkererwten bestaan uit water, eiwitten, koolhydraten, mineralen en vitaminen.