Bekijk vragenCategory: Groentenwaar moet je munt bladeren afknippen?
Avatargast Staff asked 2 jaar ago
waar moet je munt bladeren afknippen?
5 Answers
JasmijnJasmijn answered 2 jaar ago
Het antwoord op deze vraag hangt af van waar u de muntblaadjes voor gebruikt. Als u ze bijvoorbeeld in een drankje of salade gebruikt, kunt u het beste de stengel afsnijden en alleen de blaadjes gebruiken. Als u de muntblaadjes gebruikt in een gerecht waarin ze worden gekookt, kunt u de steel en ook de onderkant van het blad afsnijden. Zo kunnen ze gelijkmatig garen.
LaurenLauren answered 2 jaar ago
Er is niet één definitief antwoord op deze vraag, omdat de beste plaats om muntbladeren af te snijden echt afhangt van de grootte en de vorm van de bladeren. Als algemene regel is het echter het beste om muntblaadjes af te snijden op het punt waar de steel en het blad samenkomen. Dit zorgt ervoor dat de bladeren gelijkmatig gevormd en symmetrisch zijn.
PhilouPhilou answered 1 jaar ago
U kunt muntblaadjes op elk punt afsnijden, maar over het algemeen wordt aanbevolen ze zo dicht mogelijk bij de steel af te snijden. Dat komt omdat de blaadjes die het dichtst bij de steel zitten het meest smaakvol zijn.
IvanIvan answered 1 jaar ago
De bladeren kunnen op elk punt worden afgeknipt, maar over het algemeen wordt aanbevolen ze zo dicht mogelijk bij de stengel af te knippen. Dit bevordert nieuwe groei en houdt de plant gezond.
GijsGijs answered 1 jaar ago
U kunt de bladeren van muntplanten op elk moment afknippen, maar over het algemeen is het het beste om ze zo dicht mogelijk bij de stengel af te knippen. Dit bevordert nieuwe groei en zorgt ervoor dat de plant verse bladeren blijft produceren.