Bekijk vragenCategory: ReceptenWaar maak je wentelteefjes van?
Avatargast Staff asked 1 maand ago

Waar maak je wentelteefjes van?

3 Answers
JackJack answered 1 maand ago

Franse toast wordt meestal gemaakt van brood, eieren, melk, kaneel en vanille-extract. Er zijn echter veel variaties op het recept. U kunt bijvoorbeeld dingen als Nutella, bananen of aardbeien aan het mengsel toevoegen.

FreekFreek answered 1 maand ago

Er zijn veel manieren om wentelteefjes te maken, maar de meest gebruikelijke methode is om sneetjes brood te gebruiken die in een custardmengsel zijn gedrenkt (meestal gemaakt van eieren, melk en suiker). Het brood wordt dan gebakken in boter of olie tot het goudbruin is. Hier is een recept voor klassieke Franse toast:
 
Ingrediënten:
 
-8 sneetjes brood
-6 eieren
-1 beker melk
-3 eetlepels suiker
-1 theelepel vanille-extract 
-1/4 theelepel kaneel 
-Boter of olie, om te bakken 
-Ahornsiroop, honing of jam, om te serveren (optioneel) 
 
 Aanwijzingen:
 
 1.

IlseIlse answered 1 maand ago

Je kunt wentelteefjes maken van zowat alles, maar het belangrijkste ingrediënt is brood. Het moet een stevig, dicht brood zijn, zodat het bestand is tegen het weken in ei en melk. Je kunt wit of tarwebrood gebruiken, maar brioche of challah werken bijzonder goed.
 
Als je je brood hebt, heb je wat eieren en melk (of half-om-half) nodig. De verhouding tussen ei en melk is belangrijk – te veel ei en je toast zal droog en rubberachtig zijn, te weinig en het zal zompig worden. Een goede vuistregel is één ei voor elke twee sneetjes brood.
 
 kruiden.