Bekijk vragenCategory: ReceptenWaar maak je wentelteefjes van?
Avatargast Staff asked 2 jaar ago
Waar maak je wentelteefjes van?
5 Answers
JackJack answered 2 jaar ago
Franse toast wordt meestal gemaakt van brood, eieren, melk, kaneel en vanille-extract. Er zijn echter veel variaties op het recept. U kunt bijvoorbeeld dingen als Nutella, bananen of aardbeien aan het mengsel toevoegen.
FreekFreek answered 2 jaar ago
Er zijn veel manieren om wentelteefjes te maken, maar de meest gebruikelijke methode is om sneetjes brood te gebruiken die in een custardmengsel zijn gedrenkt (meestal gemaakt van eieren, melk en suiker). Het brood wordt dan gebakken in boter of olie tot het goudbruin is. Hier is een recept voor klassieke Franse toast:   Ingrediënten:   -8 sneetjes brood -6 eieren -1 beker melk -3 eetlepels suiker -1 theelepel vanille-extract  -1/4 theelepel kaneel  -Boter of olie, om te bakken  -Ahornsiroop, honing of jam, om te serveren (optioneel)     Aanwijzingen:    1.
IlseIlse answered 2 jaar ago
Je kunt wentelteefjes maken van zowat alles, maar het belangrijkste ingrediënt is brood. Het moet een stevig, dicht brood zijn, zodat het bestand is tegen het weken in ei en melk. Je kunt wit of tarwebrood gebruiken, maar brioche of challah werken bijzonder goed.   Als je je brood hebt, heb je wat eieren en melk (of half-om-half) nodig. De verhouding tussen ei en melk is belangrijk - te veel ei en je toast zal droog en rubberachtig zijn, te weinig en het zal zompig worden. Een goede vuistregel is één ei voor elke twee sneetjes brood.    kruiden.
KoenKoen answered 1 jaar ago
French toast is een gerecht van brood gedrenkt in losgeklopte eieren en vervolgens gebakken. De naam "wentelteefjes" weerspiegelt de populariteit van het gerecht in Frankrijk, waar het bekend stond als pain perdu of verloren brood. Het is ook gebruikelijk in andere delen van Europa, het Midden-Oosten en Noord-Afrika. In Zweden staat het bekend als arme Johan (Zweeds: fattig Johan), en in Denemarken heet het Paris'er (Deens: Paris'er). De Engelse naam "French toast" werd voor het eerst vermeld in de 15e eeuw.
KirstenKirsten answered 1 jaar ago
Wentelteefjes kunnen van verschillende dingen worden gemaakt - meestal van brood. Maar het kan ook gemaakt worden van croissants, Challah brood, of zelfs van donuts. De ingrediënten voor wentelteefjes bestaan voornamelijk uit eieren, melk en suiker - maar er zijn veel variaties op dit recept. Sommige mensen voegen bijvoorbeeld vanille-extract of kaneel toe aan hun mengsel. En sommige mensen dompelen hun brood in het mengsel voordat ze het bakken, terwijl anderen het slechts lichtjes bestrijken.