Bekijk vragenCategory: Groentenwaar kun je prei bewaren?
Avatargast Staff asked 1 jaar ago
waar kun je prei bewaren?
3 Answers
EvanEvan answered 1 jaar ago
Als het gaat om het bewaren van prei, is het de kunst om ze zo droog mogelijk te bewaren. Prei kun je het beste in de koelkast bewaren, in de groentelade of in een afgedekte bak. Als je van plan bent ze binnen een week te gebruiken, kun je ze in een plastic zak bewaren met de uiteinden open. Om ze langer te bewaren, kan prei losjes in een papieren zakje worden gewikkeld en in een geperforeerde plastic zak in de koelkast worden gelegd. Als u de prei klaarmaakt om te bewaren, moet u het worteluiteinde en eventuele verwelkte bladeren afsnijden.
EliasElias answered 1 jaar ago
Er zijn een paar verschillende opties als het gaat om het bewaren van prei. Als je een koele, donkere en droge plek tot je beschikking hebt, kun je prei in de voorraadkast of kelder bewaren. Een andere optie is om de prei in een papieren zakdoekje te wikkelen en in de groentelade van je koelkast te leggen. Prei kan ook worden geblancheerd en ingevroren om het langer te bewaren. Bewaar prei niet in de buurt van sterk ruikende voedingsmiddelen zoals uien, omdat ze gemakkelijk geuren kunnen absorberen.
KateKate answered 9 maanden ago
Prei kan tot een week in de koelkast bewaard worden. Zorg er wel voor dat je ze in een afgesloten zak of bak bewaart en ze niet wast tot je ze gaat gebruiken.