Er is niet één antwoord op deze vraag, omdat er veel variabelen zijn om rekening mee te houden, waaronder het type aardpeer, het klimaat, en andere bewaaromstandigheden. Kleine, jonge aardperen kunnen bijvoorbeeld enkele weken op een koele, donkere plaats worden bewaard, terwijl grotere exemplaren misschien maar een paar dagen houdbaar zijn
Als u in een warm klimaat woont, kunt u aardperen het beste in de koelkast bewaren, waar ze tot twee weken houdbaar zijn.
Ze kunnen worden bewaard op een koele, donkere plaats zoals een wortelkelder.
Aardperen (Helianthus tuberosus) zijn een bijzondere groente die verwant is aan de zonnebloem. De knollen kunnen worden bewaard op een koele, donkere plaats zoals een wortelkelder en zijn enkele maanden houdbaar.
Bewaar aardperen op een koele, droge plaats. Als u een wortelkelder heeft, is dat ideaal. Anders is elke koele, donkere plek goed. Vermijd warme plekken, zoals bij het fornuis of de oven, en vochtige plekken, zoals de deurplank van de koelkast. Een onverwarmde garage of kelder is vaak te koud om aardperen te bewaren. Een koele kast in de buurt van de keuken is vaak precies goed.
Om te voorkomen dat aardperen uitdrogen, wikkelt u ze losjes in een papieren zak of bewaart u ze in een overdekte bak waarin wat ventilatiegaatjes zijn geprikt. Als ze beginnen te verschrompelen, dompel ze dan onder in water gedurende een uur of zo voordat u ze gebruikt.
Snijd het knobbelige uiteinde van de knollen af en bewaar ze op een koele, donkere plaats. Ze zouden enkele weken houdbaar moeten zijn. Aardperen kunnen ook in de koelkast bewaard worden, maar dan bederven ze sneller.