Bekijk vragenCategory: ApparatuurWaar komt wokken vandaan?
Avatargast Staff asked 2 jaar ago
Waar komt wokken vandaan?
5 Answers
CharlieCharlie answered 2 jaar ago
Het woord "wok" is afgeleid van het Kantonese woord "wok'è" (炒), dat "bakken of koken" betekent. Het woord kwam in het Engels in het begin van de 20e eeuw.
GijsGijs answered 2 jaar ago
De Wok is een kookpot met ronde bodem die wordt gebruikt in Oost-Azië. Het wordt al meer dan 2000 jaar gebruikt.
JackJack answered 2 jaar ago
Wok komt van het Kantonese woord wok heung, wat "zwart vat" betekent Het is een soort kookpot met ronde bodem die wordt gebruikt in de Chinese keuken.
DaphneDaphne answered 2 jaar ago
Wok komt van het Kantonese woord "wok heung" dat "hoge vlam" betekent. Het is een soort kookpot met ronde bodem die wordt gebruikt om voedsel te roerbakken. De traditionele wok is gemaakt van koolstofstaal en heeft een ronde bodem. Door deze vorm kan hij direct op een brander worden geplaatst, waardoor hij meer contact met de hitte heeft en een hogere kooktemperatuur oplevert. De zijkanten van een traditionele wok zijn ook gebogen, waardoor lucht en warmte rond het voedsel kunnen circuleren. Dit helpt het voedsel gelijkmatig te garen en voorkomt dat het aan de pan blijft plakken.
AvatarNovan answered 1 jaar ago
Wok is een soort kookpan die al eeuwenlang in China wordt gebruikt. Het is een pan met een ronde bodem, ontworpen om te roerbakken, waarbij de warmte gelijkmatig over de pan wordt verdeeld. Dit resulteert in voedsel dat gelijkmatig en snel gaar is. Het woord "wok" is eigenlijk afgeleid van het Kantonese woord "wok hei", wat "adem van de wok" betekent. Dit verwijst naar de unieke smaak die aan voedsel wordt gegeven wanneer het in een wok wordt gekookt.