Bekijk vragenCategory: FruitWaar komt steenfruit vandaan?
Avatargast Staff asked 1 maand ago

Waar komt steenfruit vandaan?

3 Answers
EliasElias answered 1 maand ago

Steenvruchten, ook wel steenvruchten genoemd, zijn vruchten die in het midden een grote pit hebben. De meest voorkomende steenvruchten zijn kersen, pruimen, perziken en nectarines 
 
Het woord steenvrucht komt van het Latijnse woord voor struik of boom. Steenvruchten worden steenvruchten genoemd omdat ze aan bomen groeien met zacht vruchtvlees en een harde pit in het midden 
 
pitten van kersen, pruimen, perziken, abrikozen en nectarines kunnen worden gebruikt voor de productie van alcoholen zoals brandewijn en likeuren zoals Amaretto.

LaurenLauren answered 1 maand ago

De term “steenvrucht” verwijst naar elke vrucht met een grote, harde pit in het midden, zoals perziken, pruimen, nectarines, en kersen. Al deze vruchten behoren tot het plantengeslacht Prunus, waartoe ook amandelen en abrikozen behoren.
 
Aangenomen wordt dat steenvruchten hun oorsprong hebben in China, waar ze al duizenden jaren worden geteeld. Vanuit China verspreidden ze zich naar andere delen van Azië en uiteindelijk naar Europa en Noord- en Zuid-Amerika. Vandaag worden steenvruchten over de hele wereld geteeld.
 
Er zijn veel verschillende soorten steenvruchten, elk met zijn eigen unieke smaak en uiterlijk.

AliceAlice answered 1 maand ago

Steenvruchten zijn afkomstig van bomen van het geslacht Prunus, waartoe kersen, abrikozen, pruimen, nectarines en perziken behoren. De pitten (of pitjes) geven de vrucht zijn naam omdat ze op kleine steentjes lijken.