Bekijk vragenCategory: FruitWaar komt steenfruit vandaan?
Avatargast Staff asked 2 jaar ago
Waar komt steenfruit vandaan?
6 Answers
EliasElias answered 2 jaar ago
Steenvruchten, ook wel steenvruchten genoemd, zijn vruchten die in het midden een grote pit hebben. De meest voorkomende steenvruchten zijn kersen, pruimen, perziken en nectarines    Het woord steenvrucht komt van het Latijnse woord voor struik of boom. Steenvruchten worden steenvruchten genoemd omdat ze aan bomen groeien met zacht vruchtvlees en een harde pit in het midden    pitten van kersen, pruimen, perziken, abrikozen en nectarines kunnen worden gebruikt voor de productie van alcoholen zoals brandewijn en likeuren zoals Amaretto.
LaurenLauren answered 2 jaar ago
De term "steenvrucht" verwijst naar elke vrucht met een grote, harde pit in het midden, zoals perziken, pruimen, nectarines, en kersen. Al deze vruchten behoren tot het plantengeslacht Prunus, waartoe ook amandelen en abrikozen behoren.   Aangenomen wordt dat steenvruchten hun oorsprong hebben in China, waar ze al duizenden jaren worden geteeld. Vanuit China verspreidden ze zich naar andere delen van Azië en uiteindelijk naar Europa en Noord- en Zuid-Amerika. Vandaag worden steenvruchten over de hele wereld geteeld.   Er zijn veel verschillende soorten steenvruchten, elk met zijn eigen unieke smaak en uiterlijk.
AliceAlice answered 2 jaar ago
Steenvruchten zijn afkomstig van bomen van het geslacht Prunus, waartoe kersen, abrikozen, pruimen, nectarines en perziken behoren. De pitten (of pitjes) geven de vrucht zijn naam omdat ze op kleine steentjes lijken.
JuliaJulia answered 2 jaar ago
Steenfruit komt van het Prunus geslacht van bomen, waartoe kersen, pruimen, nectarines en perziken behoren. De steenvruchtboom wordt zo genoemd vanwege de grote pit in het midden van de vrucht die op een steen lijkt. Deze vruchten komen oorspronkelijk uit Azië en Europa, maar worden nu overal ter wereld geteeld.
CarmenCarmen answered 1 jaar ago
Steenvruchten zijn afkomstig van een groep bomen en struiken die behoren tot het geslacht Prunus. De meest voorkomende soorten steenfruit zijn abrikozen, kersen, nectarines, perziken en pruimen.
MilasMilas answered 1 jaar ago
Steenvruchten behoren tot de steenvruchtenfamilie, een fruitsoort met een harde pit in het midden. De meest voorkomende soort steenvrucht is de perzik, maar er zijn ook abrikozen, pruimen, nectarines en kersen. Al deze vruchten danken hun naam aan de harde pit in het midden, waarin de zaden zitten.