Bekijk vragenCategory: VleesWaar komt rendang vandaan?
Avatargast Staff asked 2 jaar ago
Waar komt rendang vandaan?
5 Answers
OwenOwen answered 2 jaar ago
Rendang is een gerecht van de Minangkabau etnische groep in Indonesië. Het gerecht wordt meestal gemaakt van rundvlees, kip of lamsvlees dat in kokosmelk en specerijen gaar wordt gekookt tot het heel zacht is. Daarna wordt de saus ingedikt met een beetje rijstmeel en geserveerd met gestoomde rijst.
CarmenCarmen answered 2 jaar ago
Rendang is een gerecht dat afkomstig is uit de Indonesische keuken. Het wordt gemaakt door rundvlees te stoven in een mengsel van kokosmelk en kruiden tot het vlees heel mals is. Het resultaat is een rijk, smaakvol en licht gekruid gerecht dat vaak wordt geserveerd met rijst of noedels Rendang is afkomstig van de Minangkabau in Indonesië, die bekend staan om hun unieke keuken met een mix van moslim-, Maleisische en Indiase invloeden. Het gerecht is waarschijnlijk ontstaan als een manier om taaie stukken rundvlees smakelijker te maken, en het werd al snel een populair gerecht onder de Minangkabau-bevolking. Na verloop van tijd verspreidde rendang zich naar andere delen van Indonesië en Maleisië, waar het tot op de dag van vandaag populair is.
OdetteOdette answered 2 jaar ago
Rendang is afkomstig van het Minangkabau volk van West Sumatra, Indonesië. Het gerecht werd waarschijnlijk oorspronkelijk bereid met rundvlees dat urenlang langzaam in kokosmelk en kruiden werd gestoofd tot het zeer mals werd en de smaken van de kruiden opnam.
LoekLoek answered 2 jaar ago
Rendang is een traditioneel gerecht van de Minangkabau bevolking van West Sumatra, Indonesië. Het gerecht wordt meestal gemaakt met rundvlees of kip, maar kan ook met andere vleessoorten worden gemaakt. De meest gebruikelijke ingrediënten zijn knoflook, gember, citroengras, galangal, kurkuma en kokosmelk. Rendang wordt vaak geserveerd met gestoomde rijst en vergezeld van sambal chilisaus.
AdamAdam answered 2 jaar ago
Rendang is een gerecht dat afkomstig is van het Minangkabau-volk van West-Sumatra, Indonesië. De traditionele bereiding van rendang duurt uren en wordt vaak beschouwd als een kunstvorm. Het rundvlees wordt langzaam gekookt in kokosmelk en kruiden totdat het mals wordt en de jus dikker. Rendang wordt meestal geserveerd met gestoomde rijst, ketupat (rijstwafels) of lontong (rijstrolletjes). Het is ook gebruikelijk om rendang te serveren als topping op roti canai (plat brood) of als bijgerecht bij saté (gegrilde vleesspiezen).