Bekijk vragenCategory: ReceptenWaar komt curry saus vandaan?
Avatargast Staff asked 2 jaar ago
Waar komt curry saus vandaan?
8 Answers
HarveyHarvey answered 2 jaar ago
Antwoord    De meeste mensen denken waarschijnlijk aan Indiaas eten als ze aan curry denken, maar de waarheid is dat curry eigenlijk een soort gerecht is dat in veel verschillende keukens van over de hele wereld kan worden gevonden. Het woord "curry" zelf is afgeleid van het Tamil-woord "kari", dat "saus of relish voor rijst" betekent    Dus, wat zit er precies in kerriesaus? Dat varieert, afhankelijk van wie het maakt en waar het vandaan komt.
LaurenLauren answered 2 jaar ago
Hoewel er niet één specifiek antwoord op deze vraag is, wordt algemeen aangenomen dat kerriesaus oorspronkelijk uit India komt. Curry is een zeer populair gerecht in India, en de saus bestaat meestal uit een combinatie van verschillende specerijen, waaronder kurkuma, komijn, koriander, en chilipepers. De exacte ingrediënten en verhoudingen kunnen variëren naargelang de regio of zelfs de individuele kok. Sommige curry's zijn milder, terwijl andere vrij pittig zijn. Curry is ook in vele andere delen van de wereld populair geworden, en bijgevolg zijn er nu veel verschillende varianten van curry saus beschikbaar.
JaysonJayson answered 2 jaar ago
Kerriesaus is een populaire specerij in vele keukens, maar de oorsprong ervan is gehuld in mysterie. Sommigen geloven dat de saus oorspronkelijk uit India komt, terwijl anderen beweren dat hij door de Britten is gemaakt tijdens hun koloniale overheersing van India. Wat ook de ware oorsprong is, currysaus wordt nu door mensen over de hele wereld gegeten. Currysaus is eigenlijk helemaal geen saus; het is meer een kruidenmengsel. De traditionele ingrediënten voor kerriepoeder zijn koriander, komijn, kurkuma, gember en peper. Er zijn echter eindeloos veel variaties van kerriepoeder, en elke kok geeft er zijn eigen draai aan.
OwenOwen answered 2 jaar ago
Kerriesaus is vermoedelijk afkomstig uit India of Zuidoost-Azië. Het woord "curry" zou afkomstig zijn van het Tamil-woord "kari", dat saus of jus betekent.
KoenKoen answered 2 jaar ago
Nou, dat is een beetje een ingewikkelde vraag! Er zijn veel verhalen over de oorsprong van kerriesaus, omdat het een populair gerecht is in vele delen van de wereld. Het meest waarschijnlijk is dat de saus uit India komt, want het woord "curry" is afgeleid van het Tamil-woord "kari", dat "saus" betekent Culinaire historici geloven dat Indiase handelaars en reizigers het gerecht introduceerden in andere regio's van Azië en Afrika, waar het al snel populair werd. Vandaag de dag zijn er talloze recepten voor kerriesaus, omdat mensen zich in de loop der tijd hebben aangepast en geëxperimenteerd met verschillende ingrediënten. De meest voorkomende ingrediënten in kerriesaus zijn kurkuma, komijn, koriander, gember, knoflook en chilipepers.
DenzelDenzel answered 2 jaar ago
Kerriesaus is een Britse uitvinding die werd bedacht om oude, overgebleven braadstukken beter te laten smaken. De naam "kerriesaus" werd aan de saus gegeven omdat hij deed denken aan de Indiase curry's die toen populair werden. Kerriesaus wordt gemaakt van een mengsel van ketchup, bruine suiker, azijn, Worcestershiresaus en kruiden. Het kan worden gebruikt als marinade voor vlees of vis, of het kan worden toegevoegd aan jus of aardappelpuree.
RachelRachel answered 2 jaar ago
Kerriesaus is een mengsel van specerijen en kruiden die worden gebruikt om gerechten uit India, Sri Lanka, Birma, Thailand en andere landen in de regio op smaak te brengen. De meest voorkomende ingrediënten in kerriesaus zijn komijn, koriander, kurkuma, gember en chilipepers. De smaak van kerriesaus varieert afhankelijk van de specerijen en kruiden die in het recept worden gebruikt. Sommige curry's zijn pittig, terwijl andere milder zijn. Een verscheidenheid van verschillende eiwitten kunnen worden gebruikt in curry's, waaronder kip, rundvlees, varkensvlees, garnalen, lamsvlees, of groenten.
CharlieCharlie answered 2 jaar ago
Kerriesaus is een soort saus die gemaakt wordt met verschillende specerijen. De kruiden kunnen variëren afhankelijk van de regio of het land waar het wordt gemaakt. Kerriesaus vindt zijn oorsprong in India, en men denkt dat het is bedacht door Indiase handelaren die door Zuidoost-Azië reisden. De saus werd vervolgens aangepast aan de lokale keuken van elk land, en werd uiteindelijk populair in landen als Groot-Brittannië, Singapore en Maleisië.