Bekijk vragenCategory: ReceptenWaar komen calorieen vandaan?
Avatargast Staff asked 2 jaar ago
Waar komen calorieen vandaan?
5 Answers
IlseIlse answered 2 jaar ago
Calorieën komen van het voedsel dat we eten. Als we voedsel eten, breekt ons spijsverteringsstelsel het af in kleine moleculen die onze cellen kunnen gebruiken voor energie. Deze kleine moleculen worden "calorieën" genoemd Sommige voedingsmiddelen, zoals fruit en groenten, bevatten meer calorieën dan andere. Dit komt omdat ze meer voedingsstoffen bevatten (zoals eiwitten, vetten en koolhydraten) die ons lichaam kan gebruiken voor energie. De calorieën in deze voedingsmiddelen komen van de voedingsstoffen die ze bevatten. Andere voedingsmiddelen, zoals snoeprepen en frisdranken, bevatten weinig voedingsstoffen en veel toegevoegde suiker. De calorieën in deze voedingsmiddelen komen van de toegevoegde suiker.
KoenKoen answered 2 jaar ago
Calorieën zijn afkomstig van het voedsel dat we eten. Het aantal calorieën in een bepaald voedselproduct wordt bepaald door het aantal kilojoules in dat product. Eén calorie is gelijk aan 4,2 kilojoule. Als je voedsel eet, breekt je lichaam het af in de samenstellende delen (koolhydraten, eiwitten en vetten) en gebruikt die delen dan voor energie of slaat ze op in je lichaam voor later gebruik.
FloortjeFloortje answered 2 jaar ago
Calorieën zijn afkomstig van het voedsel dat we eten. Ze zijn een maat voor de hoeveelheid energie die een bepaald voedingsmiddel bevat. Wanneer we voedsel verteren, breekt ons lichaam het af in zijn bestanddelen: eiwit, koolhydraten en vet. Deze componenten worden vervolgens gebruikt om onze cellen van energie te voorzien, van beweging tot de aanmaak van nieuwe cellen. De hoeveelheid energie die elk van deze componenten levert, wordt gemeten in calorieën.
MilasMilas answered 2 jaar ago
Een calorie is een eenheid van energie. Het is de hoeveelheid energie die nodig is om de temperatuur van 1 gram water met 1 graad Celsius te laten stijgen. Calorieën zijn afkomstig van het voedsel dat we eten. De stoffen in voedsel die calorieën leveren worden "macronutriënten" genoemd Macronutriënten zijn koolhydraten, eiwitten en vetten. Ons lichaam breekt deze macronutriënten af in kleinere moleculen die "micronutriënten" worden genoemd Micronutriënten zijn mineralen en vitaminen. Wanneer we voedsel eten, breekt ons lichaam de macronutriënten af in micronutriënten en gebruikt het deze om verschillende functies in onze cellen uit te voeren. Sommige micronutriënten worden gebruikt om energie te leveren (calorieën).
RachelRachel answered 2 jaar ago
Calorieën komen van het voedsel dat we eten. In het bijzonder komen ze van de koolhydraten, eiwitten en vetten in ons voedsel. Wanneer we voedsel eten dat deze drie macronutriënten bevat, breekt ons lichaam ze af in hun bestanddelen: glucose (van koolhydraten), aminozuren (van eiwitten) en vetzuren (van vetten). Deze voedingsmoleculen worden vervolgens door onze cellen gebruikt om energie te creëren. De hoeveelheid energie die elke molecule levert wordt gemeten in calorieën. Dus als we voedsel eten zoals pasta, brood, kip of vis, verteert ons lichaam dat en zet het om in glucose, aminozuren en vetzuren. En deze moleculen leveren de calorieën waarmee we kunnen bewegen, denken en ademen.