Bekijk vragenCategory: ReceptenWaar is sojamelk goed voor?
Avatargast Staff asked 2 jaar ago
Waar is sojamelk goed voor?
3 Answers
CarmenCarmen answered 2 jaar ago
Sojamelk is een uitstekende bron van eiwitten en bevat alle essentiële aminozuren. Het is ook een goede bron van vezels, vitaminen en mineralen. Sojamelk bevat weinig verzadigd vet en is cholesterolvrij. Het kan nuttig zijn voor mensen die proberen af te vallen of hun gewicht onder controle te houden, omdat het minder calorieën bevat dan koemelk. Sommige onderzoeken suggereren dat sojamelk ook het risico op hartziekten en bepaalde soorten kanker, zoals eierstokkanker, kan verminderen.
ManouManou answered 2 jaar ago
Sojamelk is een plantaardige drank die gemaakt wordt door sojabonen te weken in water en vervolgens te vermalen tot een vloeistof. Sojamelk bevat hoogwaardige eiwitten, isoflavonen (een soort fytonutriënten) en mineralen. Isoflavonen bezitten krachtige antioxiderende eigenschappen, en onderzoek suggereert dat ze enkele gezondheidsvoordelen kunnen bieden, zoals vermindering van het risico op hartziekten en bepaalde soorten kanker. Bovendien is sojamelk een goede bron van calcium en vitamine D, die beide belangrijk zijn voor de gezondheid van de botten.
IanIan answered 2 jaar ago
Sojamelk is een goede bron van eiwitten, vitamine D en calcium. Het bevat ook isoflavonen, die plantaardige oestrogenen zijn. Van isoflavonen is aangetoond dat ze het risico op bepaalde soorten kanker verminderen en andere voordelen voor de gezondheid bieden.