Bekijk vragenCategory: Groentenwaar is mosterdzaad van gemaakt?
Avatargast Staff asked 3 maanden ago
waar is mosterdzaad van gemaakt?
5 Answers
FreekFreek answered 3 maanden ago
Mosterdzaad bestaat uit drie componenten: eiwit, olie en koolhydraten. Het eiwitgehalte is ongeveer 30-35%, het oliegehalte is ongeveer 50% en het koolhydraatgehalte is ongeveer 15%. De overheersende vetzuren in mosterdzaadolie zijn erucazuur (22%) en linoleenzuur (54%).
JuliaJulia answered 3 maanden ago
De mosterdplant is een kruidachtige eenjarige of tweejarige, wat betekent dat hij zijn levenscyclus in twee jaar voltooit. De plant produceert witte bloemen in het tweede jaar. De zaden worden geoogst uit de peulen van de bloeiende mosterdplanten. De peulen worden gedroogd en vervolgens worden de zaden eruit gehaald en schoongemaakt. Witte mosterdzaden zijn de meest voorkomende soort mosterdzaad. Er zijn ook bruine en zwarte mosterdzaden, maar die hebben een scherpere smaak dan de witte soort.
AdamAdam answered 3 maanden ago
Mosterd wordt gemaakt van de zaden van de Brassica nigra plant. De zaden worden vermalen tot een poeder, vermengd met water, en dan in een vat of container gedaan waar de mosterdolie uit het mengsel wordt geëxtraheerd.
EvanEvan answered 3 maanden ago
Het mosterdzaad bestaat uit eiwitten, lipiden, mineralen en een kleine hoeveelheid koolhydraten. Het belangrijkste bestanddeel van het mosterdzaad is de olie, die ongeveer 40 tot 50% vetzuren bevat. De vetzuren bestaan voornamelijk uit erucazuur en oliezuur. Deze vetzuren zijn gunstig voor de menselijke gezondheid omdat ze het slechte cholesterolgehalte verlagen en het goede cholesterolgehalte verhogen.
IsabelIsabel answered 2 maanden ago
Mosterdzaden bestaan voor ongeveer 50% uit olie, en de olie wordt gebruikt om de mosterd te maken. Het andere hoofdbestanddeel van mosterd is water, en soms wordt er ook azijn of wijn aan toegevoegd. De ingrediënten worden samen gemengd en dan vermalen tot een pasta.