Bekijk vragenCategory: FruitWaar groeit citrusfruit?
Avatargast Staff asked 2 jaar ago
Waar groeit citrusfruit?
7 Answers
KoenKoen answered 2 jaar ago
Aangenomen wordt dat citrusvruchten hun oorsprong vinden in Zuidoost-Azië, en ze worden nu overal ter wereld in warme klimaten geteeld. De populairste citrusvruchten zijn sinaasappels, citroenen, limoenen, grapefruit en mandarijnen.
RosaRosa answered 2 jaar ago
Citrusvruchten, zoals sinaasappels, citroenen en grapefruits, groeien aan bomen uit de Rutaceae-familie. De bomen komen voor in warme klimaten over de hele wereld.
IsabelIsabel answered 1 jaar ago
Citrusvruchten groeien in warme, tropische klimaten. De meest voorkomende citrusvruchten zijn sinaasappels, citroenen en limoenen. Citrusbomen hebben veel zonlicht en warm weer nodig om goed te groeien. Ze verdragen geen koud weer, dus worden ze alleen gekweekt in gebieden waar de temperatuur het grootste deel van het jaar boven de 50 graden F blijft. Zuid-Californië is een geweldige plek voor citrusboomgaarden omdat het zonnige dagen en milde winters heeft.
DannyDanny answered 1 jaar ago
Citrusvruchten groeien in tropische en subtropische klimaten. De populairste citrusvruchten zijn sinaasappels, citroenen, limoenen en grapefruits. Citrusvruchten groeien het best in klimaten met warm weer, veel zon en goed gedraineerde grond. Ze hebben veel water nodig, dus worden ze vaak geteeld in vochtige gebieden in de buurt van rivieren of meren.
MaxMax answered 1 jaar ago
De meeste citrusvruchten worden geteeld in warme, zonnige klimaten. De populairste regio's voor de citrusproductie zijn Californië, Florida, Texas en Brazilië. Sommige citrusvruchten worden echter ook verbouwd in koudere klimaten zoals Europa en Noord-Amerika. Sinaasappels kunnen bijvoorbeeld worden geteeld in gematigde klimaten zoals Engeland en Canada. Citroenen groeien goed in tropische klimaten, terwijl limoenen de voorkeur geven aan iets koelere temperaturen.
FreekFreek answered 1 jaar ago
De meeste citrusvruchten worden geteeld in warme, zonnige klimaten. De populairste citrusvruchten zijn sinaasappels, citroenen en limoenen. Ze worden allemaal geteeld in Californië, Florida en Mexico.
GijsGijs answered 1 jaar ago
Citrusvruchten groeien in warme, vochtige klimaten. De populairste citrusvruchten in de Verenigde Staten zijn sinaasappels, citroenen, limoenen en grapefruits. Florida is de grootste producent van verse citrusvruchten in de Verenigde Staten.