Bekijk vragenCategory: ReceptenWaar bestaat couscous uit?
Avatargast Staff asked 2 jaar ago
Waar bestaat couscous uit?
6 Answers
LeoLeo answered 2 jaar ago
Couscous is een populair Noord-Afrikaans gerecht dat wordt gemaakt van kleine, rijstkorrels van griesmeel. Het griesmeel wordt meestal ingewreven met water of olie, en dan gestoomd. Couscous kan worden geserveerd als bijgerecht of worden gebruikt als ingrediënt in soepen, stoofschotels en salades. Er bestaan veel misvattingen over couscous. Sommige mensen denken dat het van tarwe wordt gemaakt, maar dat is niet het geval. Couscous is eigenlijk een soort pasta gemaakt van griesmeel van harde tarwe. Er bestaan ook misvattingen over de oorsprong. Terwijl de meeste mensen denken dat couscous een inheems Noord-Afrikaans gerecht is, is het eigenlijk in het middeleeuwse Algerije ontstaan.
NaomiNaomi answered 2 jaar ago
Couscous wordt gemaakt van griesmeel en water. Griesmeel is een soort tarwemeel dat zeer fijn wordt gemalen. Het heeft een hoog glutengehalte, wat couscous zijn karakteristieke textuur geeft - licht, luchtig en licht kauwbaar.
HunterHunter answered 2 jaar ago
Couscous is een soort pasta gemaakt van griesmeel. Griesmeel is een grof meel dat wordt gemaakt van het endosperm van harde tarwe. Harde tarwe heeft een hoog glutengehalte, waardoor couscous zijn karakteristieke textuur krijgt en snel gekookt kan worden.
MilasMilas answered 1 jaar ago
Couscous bestaat uit griesmeel (een soort tarwemeel), water en zout.
FloortjeFloortje answered 1 jaar ago
Couscous bestaat uit griesmeel en water.
JaysonJayson answered 1 jaar ago
Couscous wordt gemaakt van griesmeel, een soort tarwe. Het wordt gewoonlijk op smaak gebracht met kruiden, specerijen en uien.