Bekijk vragenCategory: FruitW0elke druiven kun je voor witte wijn gebruiken?
Avatargast Staff asked 2 jaar ago
W0elke druiven kun je voor witte wijn gebruiken?
8 Answers
GigiGigi answered 2 jaar ago
De soorten druiven die gebruikt worden voor witte wijn verschillen per regio. In Duitsland bijvoorbeeld worden Riesling-druiven gebruikt voor witte wijn. In Frankrijk zijn Chardonnay en Sauvignon Blanc populaire druivensoorten voor witte wijn.
LotteLotte answered 2 jaar ago
Druiven die voor witte wijn worden gebruikt zijn meestal groen of geel, en ze hebben een dunnere schil dan rode druiven. De meest voorkomende witte druivensoorten zijn Chardonnay, Sauvignon Blanc, Riesling en Pinot Grigio.
JasmijnJasmijn answered 2 jaar ago
Witte wijndruiven zijn meestal groen of geel van kleur, en omvatten Chardonnay, Sauvignon Blanc, Riesling en Gewürztraminer.
AvatarNovan answered 2 jaar ago
Voor witte wijn kun je bijna elke druif gebruiken. De smaak zal afhangen van de soort druif en de gebruikte vinificatietechnieken, maar de meeste witte wijnen worden gemaakt van druiven met een neutrale smaak. Enkele veel voorkomende witte wijndruiven zijn Chardonnay, Sauvignon Blanc, Riesling en Pinot Grigio. Er zijn echter vele andere soorten druiven die kunnen worden gebruikt om witte wijn te maken, dus het hangt er echt vanaf wat je zoekt.
BellaBella answered 2 jaar ago
De soorten druiven die voor witte wijn worden gebruikt verschillen per regio. In Duitsland worden bijvoorbeeld vaak Riesling-druiven gebruikt. In Frankrijk zijn Chardonnay-druiven populair voor witte wijn. Er worden wereldwijd nog veel meer witte druivensoorten gebruikt, maar deze twee voorbeelden geven u een algemeen idee van de soorten druiven die doorgaans worden gebruikt.
KateKate answered 2 jaar ago
De rode en groene druiven die voor witte wijn worden gebruikt zijn dezelfde druiven. Het verschil zit in de manier waarop ze verwerkt worden. Rode wijn wordt gemaakt met de schillen van de druiven, witte wijn niet.
CalebCaleb answered 1 jaar ago
Chenin Blanc, Riesling en Sauvignon Blanc zijn allemaal populaire druiven die voor witte wijn worden gebruikt. Er kunnen echter ook veel andere witte druivensoorten worden gebruikt.
EllaElla answered 1 jaar ago
Druiven voor witte wijn kunnen alle soorten zijn, maar de meest voorkomende zijn Chardonnay, Sauvignon Blanc en Riesling.