Bekijk vragenCategory: OverigKun je courgette invriezen?
Avatargast Staff asked 1 jaar ago
Kun je courgette invriezen?
4 Answers
AvatarNovan answered 1 jaar ago
Ja, je kunt courgette invriezen. Het is een eenvoudig proces dat bestaat uit het wassen, schillen en snijden van de courgette in de gewenste grote stukken. Daarna kun je de stukken op een bakplaat leggen en het voor een aantal uur in de vriezer zetten, waarna je ze in een luchtdichte zak of een ander airtight container kunt opslaan.
IvanIvan answered 1 jaar ago
Ja, dat kan. Als je courgette over hebt maar je kunt het niet binnen de kortste keren opeten, dan kun je het opslaan door het te invriezen. Verdeel de courgette eerst in kleine stukjes en verpak ze in kleine zakjes. Zo kun je later nog gesneden courgette gebruiken voor verschillende gerechten.
KirstenKirsten answered 1 jaar ago
Ja, je kunt courgetten invriezen. Ze kunnen opgelost worden in een oplossing van water en zout en daarna ingevroren worden. Ook kun je ze koken of stoven en de gekookte courgettes in porties invriezen.
BellaBella answered 1 jaar ago
Ja, courgette kan invriezen. Voordat je het invriest, is het echter belangrijk dat je de courgette voorbewerkt. Snijd de courgette in plakjes, kook ze gedurende maximaal 2 minuten in kokend water en laat ze daarna goed afkoelen. Als je de courgette daarna invriest, is het na ontdooien nog steeds optimaal van smaak.