Bekijk vragenCategory: Groentenis tomatensoep koolhydraatarm?
Avatargast Staff asked 2 jaar ago
is tomatensoep koolhydraatarm?
5 Answers
PhilouPhilou answered 2 jaar ago
Tomatensoep kan koolhydraatarm zijn als je hem zelf maakt. Als je een kant-en-klare soep koopt, kijk dan goed op het etiket hoeveel gram koolhydraten er in een portie zitten.
OdinOdin answered 2 jaar ago
Dat varieert. De meeste merken hebben ongeveer 5-10 gram koolhydraten per portie, waardoor ze een matig tot koolhydraatrijk voedingsmiddel zijn. Een koolhydraatarm dieet bestaat meestal uit 20-150 gram per dag, dus één portie soep kan je gemakkelijk over je limiet brengen. Een manier om tomatensoep koolhydraatarmer te maken is door hem thuis te maken met koolhydraatarme ingrediënten of door een recept online te vinden. Je kunt ook wat eiwitten aan de soep toevoegen, zoals kip of tofu, wat de koolhydraten zou helpen compenseren.
DannyDanny answered 2 jaar ago
Ja, tomatensoep is koolhydraatarm. De meeste soepen zijn koolhydraatarm omdat ze gebaseerd zijn op groenten en bouillon. Aan sommige soepen zijn echter noedels of rijst toegevoegd, waardoor het aantal koolhydraten toeneemt.
DaphneDaphne answered 1 jaar ago
Elke soep kan koolhydraatarm zijn, maar tomatensoep is een goede keuze omdat hij veel vezels bevat en antioxidanten. Het is ook een goede bron van vitamine A en C.
DenzelDenzel answered 1 jaar ago
Ja, tomatensoep bevat weinig koolhydraten. Eén kop tomatensoep bevat slechts 11 gram koolhydraten. Het is een goede keuze voor een koolhydraatarme maaltijd of snack.