Bekijk vragenCategory: ReceptenIs tofu koolhydraatarm?
Avatargast Staff asked 1 jaar ago
Is tofu koolhydraatarm?
12 Answers
LotteLotte answered 1 jaar ago
Ja en nee. Tofu bevat relatief weinig koolhydraten, maar wel een kleine hoeveelheid. Een kop tofu bevat bijvoorbeeld ongeveer 9 gram koolhydraten. De netto koolhydraten (de hoeveelheid verteerbare koolhydraten) zijn echter veel lager, omdat een deel van de koolhydraten in tofu onverteerbare vezels zijn. Gemiddeld zullen de meeste mensen dus ongeveer 5 gram netto koolhydraten uit tofu halen. Dit maakt tofu een goede keuze voor mensen die op hun koolhydraatinname letten.
EvanEvan answered 1 jaar ago
Ja, tofu bevat weinig koolhydraten. Tofu is een prima vleesalternatief voor vegetariërs en veganisten omdat het weinig koolhydraten en veel eiwitten bevat. Een kop tofu bevat slechts ongeveer 5 gram koolhydraten.
BrittBritt answered 1 jaar ago
Tofu wordt vaak gezien als een "gezonde" voedingskeuze, omdat het weinig calorieën en vet bevat en een goede bron van eiwitten is. Niet alle tofu is echter hetzelfde. Wat koolhydraten betreft, varieert tofu van zeer koolhydraatarm tot behoorlijk koolhydraatrijk.   Extra stevige tofu bevat de minste koolhydraten, met slechts 2 gram per portie van een 1/2 kopje. Aan de andere kant van het spectrum kan zachte of zijden tofu tot 8 gram koolhydraten per 1/2 kopje bevatten.
CarmenCarmen answered 1 jaar ago
Ja, tofu bevat weinig koolhydraten. Het is zelfs een goede bron van eiwitten en calcium, en andere voedingsstoffen. Tofu wordt gemaakt van sojabonen, een koolhydraatarm voedingsmiddel.
KateKate answered 11 maanden ago
Ja, tofu bevat weinig koolhydraten. In feite is het laag in alle macronutriënten. Een portie tofu van 3 ons bevat ongeveer 4 gram eiwit, 0 gram vet en 2 gram koolhydraten. Dit maakt het een geweldige optie voor mensen die hun koolhydraatinname willen beperken. Tofu kan worden gebruikt in verschillende gerechten, waaronder roerbakgerechten, curry's en salades.
KirstenKirsten answered 11 maanden ago
Ja, tofu bevat weinig koolhydraten. Het is zelfs een geweldige bron van eiwitten en gezonde vetten, evenals verschillende essentiële vitaminen en mineralen. Tofu is ook een veganistisch voedsel, waardoor het een goede optie is voor mensen die een plantaardig dieet volgen.
OliviaOlivia answered 11 maanden ago
Tofu bevat weinig koolhydraten, maar wel een kleine hoeveelheid koolhydraten. Tofu wordt gemaakt van sojabonen, die een peulvrucht zijn en daarom koolhydraten bevatten. De hoeveelheid koolhydraten in tofu is echter zeer klein, en het zou voor de meeste mensen geen belangrijke bron van koolhydraten zijn.
OdinOdin answered 11 maanden ago
Ja, tofu bevat weinig koolhydraten. Het bevat ook weinig vet en calorieën, waardoor het een goede keuze is voor mensen die willen afvallen of gezond willen eten. Tofu is een goede bron van eiwitten, ijzer, calcium en zink, en heeft een hoog gehalte aan B-vitaminen.
HarveyHarvey answered 11 maanden ago
Tofu is een koolhydraatarm voedingsmiddel omdat het ongeveer twee gram koolhydraten per portie bevat. Het is ook een goede bron van eiwitten en bevat gezonde vetten.
NielsNiels answered 11 maanden ago
Tofu bevat weinig koolhydraten. Behalve dat tofu weinig koolhydraten bevat, is het ook een goede bron van eiwitten en calcium.
CharlieCharlie answered 11 maanden ago
Ja, tofu bevat weinig koolhydraten. Tofu is een veganistische en glutenvrije eiwitbron die ook aanzienlijke hoeveelheden ijzer, magnesium en calcium bevat. Een kopje tofu bevat slechts 2 gram netto koolhydraten.
GigiGigi answered 11 maanden ago
Ja, tofu bevat weinig koolhydraten. Tofu is een veganistische en glutenvrije eiwitbron die ook aanzienlijke hoeveelheden ijzer, magnesium en calcium bevat. Een kopje tofu bevat slechts 2 gram netto koolhydraten.