Bekijk vragenCategory: ReceptenIs tiramisu italiaans?
Avatargast Staff asked 2 jaar ago
Is tiramisu italiaans?
6 Answers
KateKate answered 2 jaar ago
Tiramisu is een Italiaans dessert dat bestaat uit in espresso gedoopte lange vingers in een laagje van een opgeklopt mengsel van mascarpone, eiwit en suiker. Het woord "tiramisu" betekent "opkikkertje" in het Italiaans, en het dessert zou zijn ontstaan in Treviso, Italië.
FenderFender answered 2 jaar ago
Tiramisu is een populair Italiaans dessert met koffiesmaak. De naam "tiramisu" betekent "pak me op", of "til me op". Het dessert is gemaakt van in koffie gedoopte vingers, bedekt met een opgeklopt mengsel van eieren, suiker en mascarpone, en op smaak gebracht met cacao. Sommige mensen zeggen dat de ware oorsprong van tiramisu onbekend is, terwijl anderen beweren dat het voor het eerst werd gemaakt in Treviso, Italië. Er is echter geen definitief antwoord op deze vraag.
NaomiNaomi answered 2 jaar ago
Ja. Tiramisu is een Italiaans nagerecht dat wordt gemaakt van vrouwenvingers (Savoiardi), mascarpone, eieren, suiker, koffie, cacaopoeder en Marsala-wijn. Er bestaan veel variaties op tiramisu, maar het traditionele recept bestaat uit in ladyfingers gedrenkte espresso, gelaagd met een opgeklopt mengsel van eieren en mascarpone, op smaak gebracht met Marsala-wijn en cacaopoeder.
OdinOdin answered 2 jaar ago
Tiramisu is een Italiaans nagerecht, meestal gemaakt van in koffie gedoopte vingers, bedekt met een opgeklopt mengsel van eieren, suiker, mascarpone en marsala wijn.
AaronAaron answered 1 jaar ago
Er is enige discussie over de oorsprong van tiramisu, maar de meeste voedingshistorici geloven dat het is ontstaan in Treviso, Italië. Het gerecht zou zijn bedacht door een kok genaamd Roberto Lippi in het begin van de jaren zestig.
JaysonJayson answered 1 jaar ago
Tiramisu is een Italiaans nagerecht, gemaakt van in koffie gedoopte damesvingers (savoiardi), bedekt met een opgeklopt mengsel van eieren, suiker en mascarpone, en op smaak gebracht met cacao. Meestal wordt het dessert bestrooid met cacaopoeder, maar variaties kunnen ook chocoladeschaafsel of chocoladeschilfers bevatten. Het wordt meestal gekoeld geserveerd.