Bekijk vragenCategory: ReceptenIs tiramisu halal?
Avatargast Staff asked 10 maanden ago
Is tiramisu halal?
4 Answers
AbbyAbby answered 9 maanden ago
Ja, tiramisu is halal. Tiramisu is een nagerecht van in koffie gedoopte lange vingers, bedekt met een opgeklopt mengsel van eierdooiers en mascarpone, en bestrooid met cacaopoeder. Hoewel er variaties zijn, bevatten de meeste recepten voor tiramisu geen alcohol.
IsabelIsabel answered 6 maanden ago
Over het algemeen wel. Tiramisu wordt gemaakt van pudding, mascarpone, eieren, suiker, koffie en cacao. Hoewel er variaties zijn, zijn de ingredi├źnten zelf allemaal halal. Sommige recepten vragen echter om Marsalawijn, die misschien niet halal is. Als u niet zeker weet of een bepaald recept halal is of niet, kunt u het beste een islamitische vriend vragen of een religieuze autoriteit raadplegen.
IlseIlse answered 6 maanden ago
Er is enige discussie over de vraag of tiramisu al dan niet halal is. De belangrijkste kwestie lijkt te liggen in het gebruik van de piepers (die met eieren worden gemaakt) in het recept. Volgens sommigen is het een halal-dessert zolang je de ladyfingers weglaat. Anderen zeggen dat omdat mascarpone kaas zuivel bevat, het niet als halal kan worden beschouwd.
JackJack answered 6 maanden ago
Het antwoord is een beetje ingewikkeld. Er zijn een paar stromingen over deze kwestie. Sommigen zeggen dat tiramisu halal is omdat het lieveheersbeestjes bevat, die gemaakt worden van meel, eieren en suiker. Anderen zeggen dat tiramisu niet halal is omdat het mascarpone-kaas bevat, die gemaakt wordt met dierlijk stremsel. Weer anderen menen dat zolang de alcohol in de koffie en de likeur die in tiramisu worden gebruikt wordt afgekookt (d.w.z. dat er geen alcohol in het eindproduct achterblijft), tiramisu als halal kan worden beschouwd.