Bekijk vragenCategory: Groentenis taugé hetzelfde als sojascheuten?
Avatargast Staff asked 2 jaar ago
is taugé hetzelfde als sojascheuten?
8 Answers
HarveyHarvey answered 2 jaar ago
Nee, taugé is niet hetzelfde als sojascheut. Het zijn twee verschillende soorten gekiemde planten. Taugé wordt meestal gekiemd van mungbonen, linzen of andere boonsoorten. Sojabonen worden gebruikt om sojascheuten te maken. De smaak en textuur van taugé en sojascheuten is ook verschillend. Bonenscheuten zijn meestal knapperiger, terwijl sojascheuten over het algemeen zachter zijn. Wanneer ze gekookt worden, blijven taugé meer knapperig, terwijl taugé van soja malser wordt.
KirstenKirsten answered 2 jaar ago
Het is een misvatting dat taugé en sojascheuten hetzelfde zijn. Ze zijn echter heel verschillend. Bonenscheuten zijn gewoon de ontkiemde zaden van verschillende bonen, zoals mungbonen, linzen, of kikkererwten. Sojascheuten daarentegen zijn afkomstig van de sojaplant.   Het belangrijkste verschil tussen taugé en sojascheuten is de samenstelling van de voedingsstoffen. Bonenscheuten zijn rijker aan eiwitten en koolhydraten, terwijl sojascheuten rijker zijn aan vetten. Dit is te wijten aan het feit dat sojabonen meer olie bevatten dan andere bonensoorten.
ManouManou answered 2 jaar ago
Ja, taugé en sojascheut zijn hetzelfde. Ze worden allebei gemaakt van ontkiemde sojabonen en hebben een vergelijkbare smaak en textuur. Sojascheuten worden echter soms in andere omstandigheden geteeld dan taugé, waardoor ze een iets andere smaak kunnen hebben.
RachelRachel answered 2 jaar ago
Bonenscheuten en sojascheuten zijn verschillend.   Bonenscheuten groeien uit de zaden van verschillende soorten bonen, terwijl sojascheuten afkomstig zijn van sojaplanten. Bonenscheuten zijn meestal klein en wit, terwijl sojascheuten meestal groter en groen zijn.  Taugé is een veelgebruikt ingrediënt in de Aziatische keuken, terwijl sojascheuten niet zo veel worden gebruikt.
JasmijnJasmijn answered 1 jaar ago
Nee. Sojascheuten worden gemaakt van de kieming van een gedroogde boon, terwijl sojascheuten worden gemaakt van gekiemde sojabonen.
FenderFender answered 1 jaar ago
Taugé en sojascheuten zijn niet hetzelfde. Scheuten zijn de ontkiemde zaden van verschillende soorten bonen, terwijl sojascheuten de ontkiemde zaden van sojabonen zijn. Taugé kan rauw of gekookt worden gegeten, terwijl sojascheuten vooral in de Aziatische keuken worden gebruikt als ingrediënt in gerechten als soepen en roerbakgerechten.
AbbyAbby answered 1 jaar ago
Taugé wordt gemaakt van het ontkiemen van bonen, terwijl sojascheuten afkomstig zijn van het ontkiemen van sojabonen. Taugé bevat meer eiwitten en minder koolhydraten dan sojascheuten.
GigiGigi answered 1 jaar ago
Taugé en sojascheuten zijn niet hetzelfde. Taugé wordt gemaakt van verschillende bonen, terwijl sojascheuten alleen van sojabonen worden gemaakt. Taugé wordt ook meestal rauw gegeten, terwijl sojascheuten vaak worden gekookt.