Bekijk vragenCategory: ReceptenIs taart gezond?
Avatargast Staff asked 2 jaar ago
Is taart gezond?
3 Answers
OliviaOlivia answered 2 jaar ago
Een plakje cake wordt niet beschouwd als een gezond tussendoortje, maar het is niet zo slecht voor je als, laten we zeggen, een zak chips. Gebak bevat vaak veel suiker en vet, wat kan leiden tot gewichtstoename als het in grote hoeveelheden wordt gegeten. Er zijn echter koeken die gemaakt zijn met gezondere ingrediënten, zoals volle granen en fruit. Dus als je op zoek bent naar een gezonder dessert, kies dan een cake die gemaakt is met gezonde ingrediënten.
NovaNova answered 2 jaar ago
Wat interessant dat je dat vraagt! Het is iets waarover zelfs binnen de gezondheids- en voedingsgemeenschap wordt getwist. Aanhangers van het "als het in je macro's past" (IIFYM) dieet zouden ja zeggen, omdat taart zeker deel kan uitmaken van een dieetplan, zolang de koolhydraten, suikers en vetten allemaal binnen de dagelijkse doelen vallen die zijn gesteld. Er zijn veel variaties op IIFYM, maar de meeste mensen lijken het erover eens te zijn dat matiging de sleutel is - te veel cake (of welk voedsel dan ook) is niet goed voor je, hoe "gezond" het anders ook mag zijn.
MirteMirte answered 2 jaar ago
Is cake gezond? Het korte antwoord is nee, cake wordt over het algemeen niet beschouwd als een bijzonder gezond voedingsmiddel. Dit betekent echter niet dat je niet van een stukje cake kunt genieten als onderdeel van een evenwichtig dieet. En natuurlijk zijn er altijd uitzonderingen - sommige cakes bevatten meer voedingsstoffen dan andere. Dus als je je afvraagt of cake ooit deel kan uitmaken van een gezond dieet, lees dan verder voor meer informatie. De meeste cakes worden gemaakt van geraffineerde bloem en suiker, wat betekent dat ze niet veel vitaminen, mineralen of andere essentiële voedingsstoffen bevatten.