Bekijk vragenCategory: ReceptenIs soja glutenvrij?
Avatargast Staff asked 2 jaar ago
Is soja glutenvrij?
4 Answers
LoekLoek answered 2 jaar ago
Ja, soja is glutenvrij. Niet alle sojaproducten zijn echter glutenvrij. Sojasaus is bijvoorbeeld niet glutenvrij omdat er tarwe in zit. Lees het etiket van elk sojaproduct om er zeker van te zijn dat het glutenvrij is.
AvatarNovan answered 2 jaar ago
Ja, soja is glutenvrij. Sojabonen bevatten geen gluten. Sommige mensen kunnen echter gevoelig zijn voor soja. Als u allergisch bent voor soja, moet u producten die soja bevatten vermijden.
EliasElias answered 1 jaar ago
Ja. Soja is glutenvrij. Sojabonen zijn van nature glutenvrij, en er is geen kruisbesmetting met andere granen omdat soja geen graan is. Sommige sojaproducten kunnen echter worden verwerkt in een fabriek waar ook granen worden verwerkt, dus als u een ernstige glutenallergie hebt, kunt u het beste voor de zekerheid navraag doen bij de fabrikant.
BramBram answered 1 jaar ago
Soja is niet per definitie glutenvrij, maar veel bewerkte sojavoedingsmiddelen zijn dat wel. Voor de verwerking van soja tot levensmiddelen zoals tofu, tempeh of sojamelk wordt meestal een glutenbevattend graan gebruikt, zoals tarwe, gerst of rogge. Er zijn tegenwoordig echter veel merken glutenvrije sojavoeding op de markt. Dus als je op zoek bent naar een glutenvrije veganistische eiwitbron, dan is soja zeker een goede optie.