Bekijk vragenCategory: FruitIs smoothie even gezond als fruit?
Avatargast Staff asked 2 jaar ago
Is smoothie even gezond als fruit?
5 Answers
CarmenCarmen answered 2 jaar ago
Er is geen eenvoudig antwoord op deze vraag. voedingsdeskundigen, diëtisten, en gezondheidsexperts hebben allemaal verschillende meningen over wat "gezond" betekent. Afhankelijk van je individuele behoeften, kunnen smoothies absoluut een gezond onderdeel van je dieet zijn - maar ze zijn niet per se gezonder dan hele vruchten Hier zijn een paar dingen om te overwegen bij de beslissing om wel of niet smoothies in uw dieet op te nemen Hele vruchten bevatten vezels, wat een belangrijke voedingsstof is voor de spijsvertering en Het Institute of Medicine beveelt 25 gram per dag aan voor vrouwen (38 voor mannen). Smoothies gemaakt met hele vruchten bevatten deze vezels ook, maar bij het persen van sap worden de vezels uit fruit en groenten verwijderd.
JuliaJulia answered 2 jaar ago
Er is geen eenvoudig antwoord op deze vraag, omdat het afhangt van een verscheidenheid aan factoren, waaronder welke ingrediënten worden gebruikt in de smoothie en hoe ze worden bereid. Over het algemeen kunnen smoothies echter een gezond alternatief zijn voor het eten van hele vruchten, omdat ze gemakkelijk te verteren en op te nemen zijn, en ze maken het gemakkelijk om je dagelijkse aanbevolen hoeveelheid fruit binnen te krijgen. Sommige mensen zijn bang dat smoothies minder gezond zijn dan hele vruchten omdat ze toegevoegde suikers of kunstmatige smaakstoffen bevatten. Echter, zolang je zorgvuldig je ingrediënten selecteert en ervoor zorgt dat je deze onnodige toevoegingen vermijdt, is er geen reden waarom een smoothie niet net zo gezond zou kunnen zijn - zo niet meer - dan het eten van hele vruchten.
HelenaHelena answered 2 jaar ago
Smoothies zijn even gezond als fruit, en in sommige gevallen zelfs gezonder. Dat komt omdat je met smoothies verschillende vruchten en groenten in één drankje kunt combineren, waardoor je een grotere verscheidenheid aan voedingsstoffen binnenkrijgt dan wanneer je diezelfde vruchten en groenten alleen zou eten. En als je een smoothie maakt, breek je de celwanden van de plant af, waardoor de voedingsstoffen gemakkelijker door je lichaam kunnen worden opgenomen. Dus als je op zoek bent naar een gemakkelijke manier om meer vitaminen, mineralen, antioxidanten en andere fytonutriënten in je dieet op te nemen, dan zijn smoothies zeker de juiste keuze.
KirstenKirsten answered 2 jaar ago
Een smoothie kan net zo gezond zijn als fruit, maar het hangt ervan af welke ingrediënten worden gebruikt. Een smoothie met fruit, yoghurt en honing is bijvoorbeeld een gezondere keuze dan een smoothie met ijs, chocoladesiroop en slagroom. Smoothies zijn een geweldige manier om te genieten van vers fruit en groenten, omdat ze gemakkelijk te maken zijn en je veel voeding in één drankje kunt stoppen. Ze zijn ook een goede keuze voor mensen die niet graag fruit en groenten in hun geheel eten. Zorg er wel voor dat je niet te veel suiker of ongezonde vetten aan je smoothie toevoegt.
NielsNiels answered 2 jaar ago
Smoothies kunnen gezond zijn, maar ze kunnen ook veel suiker en calorieën bevatten als u niet oppast. Zo bevat een typische aardbeiensmoothie van een populaire restaurantketen meer dan 400 calorieën en 50 gram suiker. Om ervoor te zorgen dat je smoothie gezond is, kies je gewone yoghurt of kefir als basis in plaats van vruchtensap of suikerhoudende yoghurt. Voeg vers of bevroren fruit toe voor zoetheid en vezels, en sla de toegevoegde siropen, honing of andere zoetstoffen over. Probeer eiwitpoeder, noten of zaden toe te voegen om de smoothie meer vullend te maken.