Bekijk vragenCategory: KaasIs schapenkaas glutenvrij?
Avatargast Staff asked 3 weken ago

Is schapenkaas glutenvrij?

3 Answers
OliviaOlivia answered 3 weken ago

Ja, schapenkaas is glutenvrij. Schapenmelk bevat geen gluten. Toch is het belangrijk om de ingrediëntenlijst op de verpakking te controleren om er zeker van te zijn dat de schapenkaas die je koopt geen glutenhoudende ingrediënten bevat zoals tarwe, gerst, rogge of mout.

HunterHunter answered 3 weken ago

Het korte antwoord is dat ja, schapenkaas van nature glutenvrij is. Dat komt omdat de schapenmelk die voor de kaasbereiding wordt gebruikt, geen glutenproteïnen bevat. Sommige schapenkazen kunnen echter besmet zijn met gluten als ze worden gemaakt in fabrieken waar ook gluten bevattende producten worden verwerkt. Als je coeliakie of een ernstige glutenallergie hebt, is het dus belangrijk om het etiket van een schapenkaasproduct te controleren voordat je het consumeert Wei en caseïne zijn de twee belangrijkste eiwitten in koemelk; beide eiwitten worden tijdens het kaasmaken aan de melk onttrokken.

JasmijnJasmijn answered 2 weken ago

Ja, schapenkaas is glutenvrij. Eigenlijk zijn alle kazen glutenvrij, omdat ze van melk worden gemaakt. Sommige mensen kunnen echter allergisch zijn voor caseïne (een eiwit dat in alle melkproducten voorkomt), dus je kunt het beste een arts raadplegen als je twijfelt.