Bekijk vragenCategory: VleesIs rendang gemaakt van rundvlees?
Avatargast Staff asked 2 jaar ago
Is rendang gemaakt van rundvlees?
5 Answers
NovaNova answered 2 jaar ago
Er is enige discussie over de oorsprong van rendang, maar de meeste deskundigen geloven dat het in Indonesië is ontstaan. Het gerecht wordt traditioneel bereid met rundvlees, hoewel ook kip of geit kan worden gebruikt. Het rundvlees wordt langzaam gekookt in een mengsel van kokosmelk en kruiden tot het ongelooflijk mals is. Dit proces kan enkele uren duren, dus wordt het vaak van tevoren gemaakt en bij speciale gelegenheden geserveerd Rendang wordt meestal geserveerd met rijst, maar het kan ook op zichzelf worden genoten als een heerlijke stoofpot. De rijke smaak van het gerecht komt van de combinatie van kokosmelk, citroengras, gember, en chili peper.
BellaBella answered 2 jaar ago
Oh, dat is een goede vraag! Ik had het er laatst nog over met mijn vriend. In principe is rendang een soort curry die oorspronkelijk uit Indonesië komt. Het wordt meestal gemaakt met rundvlees, maar kip en geit kunnen ook worden gebruikt. Het vlees wordt langzaam gekookt in een mengsel van kruiden en kokosmelk tot het ongelooflijk mals is en doordrenkt van smaak Het gerecht wordt vaak geserveerd op feesten en festivals, en de rijke smaak maakt het een populaire keuze voor speciale gelegenheden. Hoewel in de traditionele rendang-recepten rundvlees wordt gebruikt, zijn er ook versies met kip of geit te vinden als je goed genoeg zoekt.
NielsNiels answered 1 jaar ago
Rendang is een soort curry die populair is in Indonesië, Maleisië en Singapore. Er zijn veel verschillende recepten voor rendang, maar de meest voorkomende ingrediënten zijn rundvlees of kip, kokosmelk, citroengras, galangal, knoflook, kurkuma en rode pepers.
FreekFreek answered 1 jaar ago
Rendang wordt niet gemaakt van rundvlees, maar van vlees van runderen of waterbuffels. Het vlees wordt gestoofd met kokosmelk en diverse kruiden en specerijen. De rendang-kruidenpasta is een mengsel van gemalen specerijen dat gewoonlijk komijn, koriander, kardemom, kaneel, kruidnagel, gember en kurkuma bevat.
GeorgeGeorge answered 1 jaar ago
Rendang wordt niet gemaakt van rundvlees, maar van lam, geit of rundvlees. De meest populaire versie wordt gemaakt met rundvlees.