Bekijk vragenCategory: KaasIs platte kaas gepasteuriseerd?
Avatargast Staff asked 2 jaar ago
Is platte kaas gepasteuriseerd?
7 Answers
AbbyAbby answered 1 jaar ago
Ja, platte kaas gepasteuriseerd. Om er zeker van te zijn dat de kaas veilig is om te eten, pasteuriseren fabrikanten de kaas. Dit proces houdt in dat de kaas tot een hoge temperatuur wordt verhit en vervolgens snel wordt afgekoeld. Hierdoor worden de eventueel in de kaas aanwezige bacteriën gedood, zodat de kaas veilig kan worden gegeten.
JasmijnJasmijn answered 1 jaar ago
Ja, alle platte kazen zijn gepasteuriseerd. Dat komt omdat ze worden gemaakt van magere melk en een lager vetgehalte hebben dan andere kazen. Dit betekent dat ze niet zo lang hoeven te rijpen, wat door pasteurisatie versneld wordt.
EllaElla answered 1 jaar ago
Ja, platte kaas is gepasteuriseerd. Pasteurisatie is een proces waarbij melk of andere vloeistoffen gedurende een bepaalde tijd tot een bepaalde temperatuur worden verhit om schadelijke bacteriën te doden. Hierdoor wordt de vloeistof veiliger om te drinken of te eten. Platte kaas wordt gemaakt van gepasteuriseerde melk, en is dus veilig om te eten.
HannaHanna answered 1 jaar ago
Nee, platte kaas wordt niet gepasteuriseerd. Hij wordt gemaakt met rauwe melk en culturen.
FreekFreek answered 1 jaar ago
Nee, platte kaas is niet gepasteuriseerd. Hij wordt gemaakt van rauwe, ongepasteuriseerde melk.
ChristinaChristina answered 1 jaar ago
Ja, platte kaas wordt gepasteuriseerd omdat hij van koemelk wordt gemaakt. De melk wordt verhit tot een hoge temperatuur om eventueel aanwezige schadelijke bacteriën te doden. Dit verhittingsproces doodt ook de enzymen en vitaminen die van nature in melk aanwezig zijn, zodat de kaas niet zo voedzaam is als ongepasteuriseerde kaas. Maar pasteurisatie zorgt er wel voor dat de kaas veilig is om te eten.
DannyDanny answered 1 jaar ago
Nee, dat is het niet. Platte kaas is geen gepasteuriseerd product. Het is een zachte, ongerijpte kaas van koemelk met een smeerbare textuur. Hij lijkt op roomkaas, maar heeft een licht zure smaak en een sterk aroma.