Bekijk vragenCategory: KaasIs parmezaanse kaas lactosevrij?
Avatargast Staff asked 1 maand ago

Is parmezaanse kaas lactosevrij?

3 Answers
GeorgeGeorge answered 1 maand ago

Ja, Parmezaanse kaas is een lactose-arme kaas. Lactose is de suiker die in melk zit, en Parmezaanse kaas wordt gemaakt van een mengsel van koeien- en schapenmelk. Schapenmelk heeft een lager lactosegehalte dan koemelk, dus Parmezaanse kaas heeft een lager lactosegehalte dan andere kazen.

LoekLoek answered 1 maand ago

Ja, Parmezaanse kaas is lactosevrij. Het fermentatieproces dat Parmezaanse kaas ondergaat, verwijdert bijna alle lactose.
 
Lactose is een suiker die voorkomt in melk en melkproducten. Voor mensen die lactose-intolerant zijn, kan het eten van voedsel dat lactose bevat spijsverteringsproblemen veroorzaken, zoals een opgeblazen gevoel, winderigheid en diarree. Parmezaanse kaas is een goede keuze voor mensen die lactose-intolerant zijn, omdat het grootste deel van de lactose tijdens het fermentatieproces wordt geëlimineerd.

LaurenLauren answered 1 maand ago

 
 
Hoewel Parmezaanse kaas van melk wordt gemaakt, is het lactosegehalte zeer laag. De meeste mensen die lactose-intolerant zijn, kunnen zonder problemen Parmezaanse kaas eten. Dat komt omdat het overgrote deel van de lactose tijdens het rijpingsproces is afgebroken.