Bekijk vragenCategory: KaasIs oude kaas zouter?
Avatargast Staff asked 2 jaar ago
Is oude kaas zouter?
4 Answers
FenderFender answered 2 jaar ago
Dat kan, want zout wordt gebruikt als conserveringsmiddel in kaas. Maar niet alle kazen zijn zout. Er zijn zelfs enkele zoutarme kazen op de markt.
IvanIvan answered 1 jaar ago
Dat hangt van de kaas af. Sommige kazen, zoals Parmezaan of Romano, worden meestal gegeten als een harde kaas waarbij het zout geconcentreerd is in de buitenste korst. Deze kazen kunnen behoorlijk zout zijn. Andere kaassoorten, zoals Brie of Camembert, worden meestal gegeten als een zachte kaas waarbij het zout gelijkmatiger over de kaas is verdeeld. Daardoor zijn deze kazen minder zout.
EvanEvan answered 1 jaar ago
De smaak van kaas komt van de melk, bacteriën, enzymen en zout die in het productieproces worden gebruikt. De belangrijkste reden waarom kaas wordt gezouten is om bacteriën onder controle te houden en de houdbaarheid te verbeteren. Kaas van oudere melk heeft een intensere smaak dan kaas van jongere melk. Leeftijd maakt kaas echter niet zouter.
NielsNiels answered 1 jaar ago
Ja, want het zout is nodig om de kaas te bewaren. In het algemeen bevat voedsel met veel eiwitten (zoals vlees en kaas) ook veel zout. Dat komt omdat zout een natuurlijk bewaarmiddel is dat bederf helpt voorkomen. Dat is ook de reden waarom bewerkte voedingsmiddelen veel zout bevatten - omdat ze ontworpen zijn om lang op de plank te blijven liggen.