Bekijk vragenCategory: KaasIs oude kaas lactosevrij?
Avatargast Staff asked 3 weken ago

Is oude kaas lactosevrij?

3 Answers
FloortjeFloortje answered 3 weken ago

Ja, oude kaas is lactosevrij. Lactose is een suiker die voorkomt in melk en andere zuivelproducten. Het is wat melk zoet maakt. Gerijpte kaas bevat nog maar heel weinig lactose en is dus veilig voor mensen die lactose-intolerant zijn.

NielsNiels answered 3 weken ago

Gerijpte kaas bevat vrij weinig lactose en zou veilig moeten zijn voor de meeste mensen die deze suiker niet verdragen. Het gistingsproces dat tijdens het rijpen plaatsvindt, breekt veel van de lactose af, dus het kan zijn dat u oude kaas beter kunt verdragen dan andere zuivelproducten. Iedereen is echter anders, dus het is altijd het beste om je arts of diëtist te raadplegen voordat je een nieuw voedingsmiddel probeert als je een gevoeligheid of allergie hebt.

AbbyAbby answered 3 weken ago

Gerijpte kaas wordt over het algemeen als lactosevrij beschouwd, omdat het fermentatieproces dat tijdens het rijpen plaatsvindt de meeste lactose afbreekt. Er kunnen echter nog sporen van lactose aanwezig zijn in oude kaas, dus mensen die zeer intolerant of allergisch zijn voor lactose moeten deze kaas vermijden.