Bekijk vragenCategory: ReceptenIs noodles hetzelfde als pasta?
Avatargast Staff asked 2 jaar ago
Is noodles hetzelfde als pasta?
5 Answers
LaurenLauren answered 2 jaar ago
Hoewel ze een gemeenschappelijke voorouder hebben, zijn noedels en pasta geëvolueerd tot afzonderlijke gerechten. Noedels worden meestal gemaakt van ongezuurd deeg, terwijl pasta wordt gemaakt van deeg dat is gerezen met eieren of lucht. Noedels worden ook vaak gekookt in kokend water, terwijl pasta vaak wordt gekookt of gebakken. Ten slotte hebben de twee gerechten verschillende vormen - noedels zijn meestal rond of plat, terwijl pasta meestal buisvormig is.
CharlieCharlie answered 2 jaar ago
Er is veel verwarring over het verschil tussen noedels en pasta, maar het korte antwoord is dat beide gemaakt worden van meel en water, maar dat noedels dikker zijn dan pasta. Noedels worden meestal gemaakt van tarwemeel, terwijl pasta meestal wordt gemaakt van griesmeel (een soort harde tarwe). Er zijn echter vele soorten noedels en pasta, dus de beste manier om het zeker te weten is de ingrediëntenlijst op de verpakking te lezen.
ChristinaChristina answered 1 jaar ago
Er bestaat veel verwarring over de termen "noedels" en "pasta". De twee woorden worden vaak door elkaar gebruikt, maar ze hebben verschillende betekenissen. Pasta is een Italiaans woord dat verwijst naar een soort deeg gemaakt van bloem en water. Noedels daarentegen zijn een soort pasta. Ze worden gemaakt van hetzelfde deeg als andere pasta's, maar ze worden in dunne reepjes gesneden in plaats van in vormen zoals spaghetti of fettuccine.
AvatarNovan answered 1 jaar ago
Pasta wordt gemaakt van meel, water en zout. Noedels daarentegen kunnen van verschillende ingrediënten worden gemaakt, zoals tarwe, rijst, maïsmeel, aardappel en ei. Ze worden ook meestal gekookt in water voordat ze worden geserveerd met een saus of toppings.
BramBram answered 1 jaar ago
Er is enige discussie over deze kwestie, maar in het algemeen lijkt de consensus te zijn dat noedels worden gemaakt van ongezuurd deeg (gemaakt zonder gist), terwijl pasta wordt gemaakt van gezuurd deeg. Bijgevolg zijn noedels dichter en steviger dan pasta en hebben ze een meer kauwbare textuur. Bovendien kunnen de twee termen in sommige delen van de wereld door elkaar worden gebruikt, maar in andere delen van de wereld kan er een onderscheid zijn tussen de twee.