Bekijk vragenCategory: ReceptenIs mierikswortel hetzelfde als wasabi?
Avatargast Staff asked 2 jaar ago
Is mierikswortel hetzelfde als wasabi?
3 Answers
EvanEvan answered 1 jaar ago
Nee. Mierikswortel is een plant die behoort tot de familie van de Brassicaceae, en de wortels ervan worden vermalen tot een pittige pasta. Wasabi daarentegen is een groen gekleurde Japanse wortel die ook geraspt wordt en als specerij wordt gebruikt. Hij heeft een meer peperige smaak dan mierikswortel.
HarveyHarvey answered 1 jaar ago
Nee, mierikswortel en wasabi zijn twee verschillende planten. Mierikswortel is een witte wortelgroente die wordt geraspt en gebruikt als specerij. Het heeft een sterke, scherpe smaak die lijkt op mosterd. Wasabi is een groene plant uit Japan. De wortelstok van de plant wordt geraspt en gebruikt als specerij. Hij heeft een sterke, kruidige smaak die lijkt op mierikswortel.
FloortjeFloortje answered 1 jaar ago
Nee. Mierikswortel is een soort mosterd. Het heeft een pittige, scherpe smaak die enigszins lijkt op wasabi, maar het is niet zo heet en de smaak is subtieler. Echte wasabi is een soort mierikswortel, maar de wasabi die de meeste mensen in de VS kennen is eigenlijk een imitatie, gemaakt van mierikswortel, mosterd en groene kleurstof.