Bekijk vragenCategory: FruitIs mandarijn een citrusvrucht?
Avatargast Staff asked 4 maanden ago
Is mandarijn een citrusvrucht?
4 Answers
KateKate answered 3 maanden ago
De mandarijn is een citrusvrucht die behoort tot de familie der Rutaceeën. Men denkt dat het een kruising is tussen de mandarijn en de pomelo of grapefruit. De vrucht is ORANJES van kleur met een diepe roodachtige tint, vandaar de naam. De mandarijn is kleiner en minder rond dan een sinaasappel, heeft minder pitten, en een meer APPEALE FRAGMENT geur. Mandarijnen zijn een goede bron van vitamine C en vezels. Ze kunnen vers worden gegeten, tot sap worden verwerkt, of worden gebruikt in desserts of andere gerechten. De oranjekleurige schil van de mandarijn kan worden gebruikt om marmelade te maken.
OliviaOlivia answered 3 maanden ago
Ja, mandarijn is een citrusvrucht. Men denkt dat het een kruising is tussen een mandarijn en een grapefruit. Mandarijnen zijn kleiner dan de meeste sinaasappels en hebben een dunne schil die gemakkelijk te pellen is. Ze worden meestal geschild en gesegmenteerd gegeten zoals andere sinaasappelen. Mandarijnen bevatten veel vitamine C en antioxidanten.
KeesKees answered 3 maanden ago
ja, mandarijn is een citrusvrucht. het is een kleine, oranje gekleurde citrusvrucht die nauw verwant is aan de mandarijn. mandarijnen worden vaak geconsumeerd als vers fruit of gebruikt in sappen en andere recepten. net als alle andere citrusvruchten zijn mandarijnen rijk aan vitamine C en hebben ze tal van gezondheidsvoordelen. enkele van de mogelijke gezondheidsvoordelen van het eten van mandarijnen zijn een verbeterde spijsvertering, minder ontstekingen, een lagere bloeddruk en een verbeterde immuniteit.
FreekFreek answered 2 maanden ago
Ja, mandarijnen zijn citrusvruchten. Ze zijn een hybride van een sinaasappel en een mandarijn.