Bekijk vragenCategory: Groentenis mais groente?
Avatargast Staff asked 2 jaar ago
is mais groente?
7 Answers
EvanEvan answered 2 jaar ago
1.Maïs is een grasachtige plant die behoort tot de Gramineae familie, waartoe ook tarwe, rijst, en haver behoren. Men denkt dat de plant zo'n 10.000 jaar geleden in Midden-Amerika is ontstaan en door de indianen is gedomesticeerd. 2.Van nature is maïs geel of rood; er zijn nu echter meer dan 400 variëteiten van geteelde maïs die in veel verschillende kleuren verkrijgbaar zijn, waaronder wit, zwart, blauw en groen  3.Hoewel we maïs meestal als een groente beschouwen, wordt het eigenlijk geclassificeerd als een graan - specifiek een graankorrel - omdat het is ontwikkeld voor menselijke consumptie.
HelenaHelena answered 2 jaar ago
Ja, maïs is een groente. Het is een graan, maar botanisch geclassificeerd als groente. Dat komt omdat het deel van de plant dat wij eten (de korrel) de vrucht van de maïsplant is.
OdinOdin answered 2 jaar ago
Ja. Maïs is een groente. De botanische classificatie is maïs, en het is een graankorrel. Maar het is nog steeds een groente omdat het uit de grond groeit en in veel gerechten als groente wordt gebruikt.
CarmenCarmen answered 2 jaar ago
Ja, maïs is een groente. Hoewel het vaak wordt geclassificeerd als graan, is maïs de vrucht van een plant uit de grassenfamilie. Maïs wordt meestal gegeten als groente, gekookt, gestoomd of in de magnetron. Maïs kan ook tot meel worden vermalen en gebruikt worden om brood en tortilla's te maken.
KoenKoen answered 1 jaar ago
Ja, maïs is een groente. Het is een graan, maar nog steeds een groente. Groenten zijn typisch voedsel dat veel voedingsstoffen en weinig calorieën bevat. Maïs voldoet perfect aan deze beschrijving. Het zit vol vitaminen en mineralen, en bevat slechts ongeveer 120 calorieën per kopje. Het is ook een goede bron van vezels.
MilasMilas answered 1 jaar ago
Dat hangt ervan af hoe je het classificeert. Botanisch gezien is maïs een graan. Veel mensen beschouwen het echter als een groente omdat het wordt gebruikt in culinaire bereidingen zoals soepen en stoofschotels.
PhilouPhilou answered 1 jaar ago
Ja, maïs is een groente. Het is geclassificeerd als graan, maar het is een groente omdat het zaad van een plant is. De andere granen die gewoonlijk worden gegeten - tarwe, gerst en rogge - zijn ook groenten, omdat het zaden van planten zijn.