Bekijk vragenCategory: Groentenis mais glutenvrij?
Avatargast Staff asked 2 jaar ago
is mais glutenvrij?
4 Answers
CarmenCarmen answered 2 jaar ago
Op basis van wat ik weet, wordt maïs meestal als glutenvrij beschouwd. Volgens de Mayo Clinic: "Coeliakie is een auto-immuunziekte die de bekleding van je dunne darm kan beschadigen. Wanneer je coeliakie hebt, reageert je immuunsysteem abnormaal op gluten, een eiwit dat voorkomt in tarwe, gerst en rogge. Deze reactie voorkomt dat je lichaam voedingsstoffen uit voedsel goed kan opnemen." Daaruit kunnen we dus afleiden dat maïs geen gluten bevat (het is een graansoort, maar niet een van de graansoorten die gluten bevatten) en dus veilig zou moeten zijn voor mensen met coeliakie. Dit gezegd zijnde, zou ik je willen aanmoedigen om je eigen onderzoek te doen en met een arts of diëtist te praten die je specifiek advies kan geven op basis van jouw individuele situatie.
ChristinaChristina answered 2 jaar ago
Ja, maïsgluten zijn vrij. Maïsgluten is het eiwitrijke residu dat overblijft na het malen van maïszetmeel. Het wordt gebruikt als toevoegingsmiddel voor vee omdat het helpt het gewicht en de melkproductie te verhogen.
AliceAlice answered 1 jaar ago
Ja. Maïsgluten zijn glutenvrij. Het is een van maïs afgeleid eiwit dat wordt gebruikt als voedingssupplement voor vee en als ingrediënt voor diervoeding.
OdetteOdette answered 1 jaar ago
Ja en nee. Ja, maïsgluten is glutenvrij omdat het geen van de eiwitten bevat die in tarwe, rogge of gerst voorkomen. Maïsgluten is echter GEEN goede eiwitbron omdat het weinig lysine bevat (een essentieel aminozuur). Daarom is het geen goede vervanger van tarwebloem in recepten.