Bekijk vragenCategory: Groentenis mais een peulvrucht?
Avatargast Staff asked 2 jaar ago
is mais een peulvrucht?
7 Answers
KeesKees answered 2 jaar ago
Ja, maïs is een peulvrucht. Maïs is een graan dat in een bolster op de kolf groeit. Het wordt geclassificeerd als een peulvrucht omdat de plant bloemen heeft die uitgroeien tot peulen met zaden erin. Andere peulvruchten zijn bonen, erwten en linzen.
GeorgeGeorge answered 2 jaar ago
Ja, maïs is een peulvrucht. Peulvruchten zijn groenten uit de Fabaceae familie. Andere bekende peulvruchten zijn bonen, erwten en linzen. Maïs is een soort maïs, wat eigenlijk een graankorrel is. Maïs werd ongeveer 8.000 jaar geleden gedomesticeerd door Indianen in Mexico.
FeliciaFelicia answered 2 jaar ago
Ja, maïs is een peulvrucht. Peulvruchten zijn planten die peulen hebben, zoals bonen. Maïs is het zaad van een plant uit de grassenfamilie. Als de maïskorrel gedroogd en gemalen is, noemen we het maïsmeel. Maïsbrood wordt gemaakt van maïsmeel.
NielsNiels answered 2 jaar ago
Ja. Maïs is een graansoort die wordt geclassificeerd als een peulvrucht. Het is een graangewas dat meestal wordt gebruikt om meel, tortilla's en andere voedselproducten te maken. Peulvruchten zijn planten die vruchten of zaden in peulen produceren. Enkele veel voorkomende soorten peulvruchten zijn bonen, erwten, linzen en sojabonen.
AliceAlice answered 1 jaar ago
Ja, maïs is een peulvrucht. Maïs is een graangewas dat het belangrijkste gewas is in de Verenigde Staten. Andere belangrijke graangewassen zijn tarwe, rijst en gerst. Peulvruchten zijn planten die vruchten dragen die zich in twee helften splitsen, zoals erwtenpeulen. Enkele veel voorkomende peulvruchten zijn bonen, erwten, linzen en pinda's. Peulvruchten zijn een uitstekende bron van eiwitten en vezels, en ze bevatten ook essentiële vitaminen en mineralen.
FreekFreek answered 1 jaar ago
Nee, maïs is een graankorrel. Peulvruchten zijn planten die peulen produceren met zaden erin die opensplijten als ze rijp zijn. Veel voorkomende peulvruchten zijn bonen, erwten en linzen.
BramBram answered 1 jaar ago
Ja, maïs is een peulvrucht. Maïs is een graan dat de vrucht is van een eenjarige grasplant die maïs heet. Hoewel het botanisch wordt geclassificeerd als een graankorrel, is maïs nauwer verwant aan bonen en erwten dan aan tarwe of haver. Peulvruchten zijn bloeiende planten uit de familie Fabaceae en omvatten bonen, sojabonen, linzen, pinda's, enz.