Ja, koolzaadolie is hetzelfde als raapzaadolie. Beide zijn van planten afgeleide oliën met een hoog gehalte aan enkelvoudig onverzadigde vetzuren en een laag gehalte aan verzadigde vetzuren. Koolzaadolie staat er ook om bekend rijk te zijn aan omega-3 vetzuren, waardoor het een gezond alternatief is voor andere bak- en braadoliën. In tegenstelling tot sommige andere plantaardige oliën heeft raapzaadolie een relatief hoog rookpunt, wat betekent dat het kan worden gebruikt voor kookmethodes op hogere temperaturen, zoals roerbakken.
Koolzaadolie, ook bekend als canolaolie, is een soort plantaardige olie die wordt gewonnen uit de koolzaadplant. De koolzaadplant is een lid van de Brassica-familie, waartoe ook broccoli, kool en mosterd behoren. Koolzaadolie is lichtgeel van kleur en heeft een licht nootachtige smaak. Hij wordt vaak gebruikt bij het koken en bakken, maar ook in margarine en saladedressings. Hoewel koolzaadolie en canolaolie beide afkomstig zijn van de koolzaadplant, zijn zij niet hetzelfde. Canola-olie is een variëteit van koolzaadolie die speciaal is gekweekt om een laag erucazuurgehalte te hebben.
Nee. Koolzaadolie is de olie die uit koolzaad wordt gewonnen. Koolzaadolie heeft een hoog erucazuurgehalte, een vetzuur dat bij de mens hartschade kan veroorzaken. Canola-olie is een koolzaadolie met een laag erucazuurgehalte, die is gekweekt om een zeer laag erucazuurgehalte te hebben. Het is deze raapzaadolie met een laag erucazuurgehalte die over het algemeen "canola"-olie wordt genoemd.
Koolzaadolie is een soort plantaardige olie die wordt gemaakt van de koolzaadplant. Koolzaadolie is een populaire bakolie omdat het veel enkelvoudig onverzadigde vetten en weinig verzadigde vetten bevat. Het is ook een goede bron van omega-3 vetzuren, vitamine E en antioxidanten.