Bekijk vragenCategory: Groentenis koolraap hetzelfde als koolrabi?
Avatargast Staff asked 2 jaar ago
is koolraap hetzelfde als koolrabi?
6 Answers
BrittBritt answered 2 jaar ago
Koolrabi is een soort raap. Beide behoren tot de Brassica-familie, waartoe ook broccoli, kool, boerenkool en spruitjes behoren. Koolrabi is een witte of lichtgroene bolgroente die boven de grond groeit. Koolrapen worden meestal gegeten als ze klein en wit zijn met een milde smaak. Naarmate ze groter worden, worden ze vezeliger en wordt hun smaak sterker.
EllaElla answered 2 jaar ago
Koolrabi is een soort raap. Ze behoren beide tot de Brassica-familie, waartoe ook kool, broccoli, bloemkool, boerenkool en spruitjes behoren. Koolraap is een soort raap die wordt geteeld voor zijn gezwollen stengel (het is eigenlijk een vergrote hypocotyl), terwijl gewone rapen worden geteeld voor hun wortels.
FreekFreek answered 2 jaar ago
Koolrabi en koolraap zijn twee verschillende groenten. Koolrabi is een brassica, in dezelfde familie als kool, broccoli, boerenkool en spruitjes. Het is een gezwollen stengel van de plant die rauw of gekookt wordt gegeten. Meiraap is ook een koolsoort, maar zit in een ander geslacht dan koolrabi. Meirapen zijn wit of paars aan de bovenkant met groene bladeren en een witte wortel. Ze worden meestal gekookt voor het eten.
KeesKees answered 2 jaar ago
Koolrabi is een soort raap. Het is een dikke, bolvormige groente die lichtgroen of paars van kleur is. Het eetbare gedeelte is de vergrote stengel boven de grond. Koolraap kan rauw of gekookt worden gegeten.
AliceAlice answered 2 jaar ago
Koolrabi is een soort raap. Het is een bolvormige groente die wit of lichtgroen van kleur is. Koolrabi smaakt vergelijkbaar met een broccolistronk of koolhart. Hij kan rauw of gekookt worden gegeten.
ManouManou answered 2 jaar ago
Ja, rapen en koolrabi's zijn beide dezelfde groente. Raapjes zijn de witte wortels die je meestal in de supermarkt ziet liggen, terwijl koolrabi's de groentjes zijn die bovenop de raapwortel groeien. Koolrabi is een Duits woord dat "koolraap" betekent.