Bekijk vragenCategory: Groentenis koolraap hetzelfde als koolrabi?
Avatargast Staff asked 2 maanden ago
is koolraap hetzelfde als koolrabi?
3 Answers
BrittBritt answered 2 maanden ago
Koolrabi is een soort raap. Beide behoren tot de Brassica-familie, waartoe ook broccoli, kool, boerenkool en spruitjes behoren. Koolrabi is een witte of lichtgroene bolgroente die boven de grond groeit. Koolrapen worden meestal gegeten als ze klein en wit zijn met een milde smaak. Naarmate ze groter worden, worden ze vezeliger en wordt hun smaak sterker.
EllaElla answered 2 maanden ago
Koolrabi is een soort raap. Ze behoren beide tot de Brassica-familie, waartoe ook kool, broccoli, bloemkool, boerenkool en spruitjes behoren. Koolraap is een soort raap die wordt geteeld voor zijn gezwollen stengel (het is eigenlijk een vergrote hypocotyl), terwijl gewone rapen worden geteeld voor hun wortels.
FreekFreek answered 1 week ago
Koolrabi en koolraap zijn twee verschillende groenten. Koolrabi is een brassica, in dezelfde familie als kool, broccoli, boerenkool en spruitjes. Het is een gezwollen stengel van de plant die rauw of gekookt wordt gegeten. Meiraap is ook een koolsoort, maar zit in een ander geslacht dan koolrabi. Meirapen zijn wit of paars aan de bovenkant met groene bladeren en een witte wortel. Ze worden meestal gekookt voor het eten.