Bekijk vragenCategory: Groentenis komkommer een groente?
Avatargast Staff asked 2 jaar ago
is komkommer een groente?
4 Answers
EliasElias answered 2 jaar ago
Dat is een goede vraag! Komkommers worden eigenlijk geclassificeerd als een vrucht, maar ze kunnen over het algemeen worden beschouwd als groenten, omdat ze meestal worden gebruikt in hartige gerechten. Ze worden technisch gezien geclassificeerd als een pepo, wat een soort bes is met een harde buitenste schil Komkommers zijn waterrijk en hebben een hoog watergehalte - ze bestaan voor 96% uit water! Ze bevatten ook weinig calorieën en hebben een verfrissende, knapperige smaak. Vanwege hun hoge watergehalte worden ze vaak gebruikt in salades en andere koude gerechten Hoewel komkommers technisch gezien onder fruit vallen, kunnen ze over het algemeen als groenten worden beschouwd omdat ze vaak in hartige gerechten worden gebruikt.
GijsGijs answered 1 jaar ago
Ja, komkommer is een groente. Botanisch gezien zijn komkommers vruchten omdat ze de zaden van de plant bevatten. Wij denken echter meestal aan groenten als hartig voedsel dat niet zoet is zoals fruit. Daarom noemen we komkommers gewoonlijk groenten.
CalebCaleb answered 1 jaar ago
Ja, komkommer is een groente. Hij maakt deel uit van de Cucurbitaceae-familie, waartoe ook pompoenen en pompoenen behoren.
RachelRachel answered 1 jaar ago
Komkommer is een groente. Het is een van de meest populaire groenten in Nederland. Komkommer wordt veel gegeten als onderdeel van een salade of bij een broodmaaltijd. Komkommer bevat weinig calorieën en is rijk aan vitamines en mineralen.