Bekijk vragenCategory: Groentenis komkommer een fruit?
Avatargast Staff asked 2 jaar ago
is komkommer een fruit?
4 Answers
JackJack answered 2 jaar ago
Er is wat discussie over de vraag of komkommers technisch gezien fruit of groente zijn, maar voor het grootste deel worden ze geclassificeerd als groente. Dat komt omdat komkommers voor het grootste deel uit water bestaan (96 procent!) en ze bevatten niet het soort natuurlijke suikers dat fruit kenmerkt Komkommers maken deel uit van de Cucurbitaceae-familie, waartoe ook andere groenten behoren zoals pompoenen, courgettes en meloenen.
AbbyAbby answered 2 jaar ago
Ja, komkommers zijn een vrucht. Botanisch gesproken zijn alle groenten vruchten, omdat ze allemaal het product zijn van bloeiende planten. Wij gebruiken de term "fruit" voor zoet, vlezig fruit zoals appels en aardbeien, terwijl we de term "groente" gebruiken voor hartige producten zoals uien en broccoli.
CharlieCharlie answered 2 jaar ago
Komkommer is een vrucht omdat het de eierstok is van een plant. Planten die vruchten voortbrengen worden angiospermen genoemd. Vruchten zijn het middel waarmee planten hun zaden verspreiden. Komkommers en andere groenten zijn allemaal delen van planten die wij eten.
AliceAlice answered 2 jaar ago
Botanisch gezien is een komkommer een vrucht. Maar in de culinaire wereld wordt hij meestal als groente beschouwd. De komkommer is verwant aan zowel de pompoen als de pompoen - alle drie behoren ze tot de Cucurbitaceae-familie.