Bekijk vragenCategory: ReceptenIs kokosmelk lactosevrij?
Avatargast Staff asked 2 jaar ago
Is kokosmelk lactosevrij?
4 Answers
NaomiNaomi answered 2 jaar ago
Ja, kokosmelk is lactosevrij. Kokosmelk wordt gemaakt van het gepureerde vruchtvlees van een kokosnoot en water. Omdat het geen zuivel bevat, is het van nature lactosevrij. Het is ook veganistisch en glutenvrij.
KateKate answered 1 jaar ago
Kokosmelk is niet lactosevrij omdat het veel lactose bevat. Kokosmelk bevat zelfs meer lactose dan koemelk. Lactose is een suikermolecuul dat voorkomt in zuivelproducten. Mensen met lactose-intolerantie kunnen lactose niet verteren omdat ze het enzym lactase missen, dat lactose afbreekt in glucose en galactose. Deze twee moleculen kunnen dan in de bloedbaan worden opgenomen. Mensen die lactose-intolerant zijn, ervaren vaak symptomen zoals misselijkheid, krampen, een opgeblazen gevoel, gas en diarree na het eten van voedsel dat lactose bevat.
GeorgeGeorge answered 1 jaar ago
Kokosmelk is lactosevrij omdat het geen zuivel bevat. Het is gemaakt van kokosvlees, een vrucht.
IlseIlse answered 1 jaar ago
Kokosmelk is niet lactosevrij. De melkeiwitten in kokosmelk kunnen allergische reacties veroorzaken bij mensen die daar gevoelig voor zijn. Bovendien kan de suiker in kokosmelk (lactose) ook problemen veroorzaken bij mensen die lactose-intolerant zijn.