Bekijk vragenCategory: Groentenis knolselderij gezond?
Avatargast Staff asked 2 jaar ago
is knolselderij gezond?
7 Answers
DannyDanny answered 2 jaar ago
 Knolselderij is een gezonde knolgewas, arm aan calorieën en rijk aan vezels. Het is ook een goede bron van vitamine C, kalium en magnesium. Knolselderij kan rauw of gekookt worden gegeten. Het is een heerlijke toevoeging aan salades, soepen, stoofpotten en roerbakgerechten.
KeesKees answered 2 jaar ago
    Knolselderij is een gezonde knolgewas dat vaak over het hoofd wordt gezien. Knolselderij is rijk aan vezels en voedingsstoffen, bevat weinig calorieën en heeft een aantal gezondheidsvoordelen.   Knolselderij is een goede bron van vezels, wat belangrijk is voor een gezonde spijsvertering. Het bevat ook vitaminen en mineralen zoals kalium, magnesium en vitamine C. Bovendien is knolselderij een caloriearme voeding; slechts een kopje (80 gram) bevat slechts 42 calorieën (1).   De gezondheidsvoordelen van knolselderij zijn onder andere het vermogen om te helpen bij gewichtsverlies, het verlagen van de bloeddruk, het verbeteren van de spijsvertering, en het verminderen van ontstekingen.
RosaRosa answered 2 jaar ago
Ja, knolselderij is een gezonde knolgewas dat veel vezels en weinig calorieën bevat. Het is ook een goede bron van vitamine C en K, en van kalium en magnesium. Knolselderij kan rauw, geroosterd, gepureerd of in soepen en stoofpotten worden gegeten.
CarmenCarmen answered 2 jaar ago
Prei en knolselderij kunnen tot een week in de koelkast worden bewaard. Bewaar ze in een vochtvrije zak of bak en verwijder overtollige lucht voordat u ze afsluit. Zo blijven ze tot 7 dagen vers.
HannaHanna answered 2 jaar ago
Ja, dat klopt! Knolselderij is een selderijsoort die onder de grond wordt geteeld. Het heeft een witte bolvormige wortel met groene stengels en bladeren. Knolselderij is een goede bron van voedingsvezels, vitamine C, kalium en foliumzuur. Hij kan rauw of gekookt worden gegeten. Sommige mensen vinden de smaak wat sterk, maar het is heerlijk in soepen, stoofschotels en dipsauzen.
FloortjeFloortje answered 1 jaar ago
Knolselderij is heel gezond! Het bevat veel vitamine C, fibre en calcium, en heeft een lage glycemische index, wat betekent dat het je bloedsuikerspiegel in evenwicht helpt houden.
JuliaJulia answered 1 jaar ago
Knolselderij is gezond en voedzaam. Het bevat veel vitaminen en mineralen. Het is zeker een goede keuze als je gezond wilt eten.