Bekijk vragenCategory: Groentenis knolselderij gezond?
Avatargast Staff asked 1 maand ago

is knolselderij gezond?

3 Answers
DannyDanny answered 1 maand ago

 Knolselderij is een gezonde knolgewas, arm aan calorieën en rijk aan vezels. Het is ook een goede bron van vitamine C, kalium en magnesium. Knolselderij kan rauw of gekookt worden gegeten. Het is een heerlijke toevoeging aan salades, soepen, stoofpotten en roerbakgerechten.

KeesKees answered 1 maand ago

 
 
Knolselderij is een gezonde knolgewas dat vaak over het hoofd wordt gezien. Knolselderij is rijk aan vezels en voedingsstoffen, bevat weinig calorieën en heeft een aantal gezondheidsvoordelen.
 
Knolselderij is een goede bron van vezels, wat belangrijk is voor een gezonde spijsvertering. Het bevat ook vitaminen en mineralen zoals kalium, magnesium en vitamine C. Bovendien is knolselderij een caloriearme voeding; slechts een kopje (80 gram) bevat slechts 42 calorieën (1).
 
De gezondheidsvoordelen van knolselderij zijn onder andere het vermogen om te helpen bij gewichtsverlies, het verlagen van de bloeddruk, het verbeteren van de spijsvertering, en het verminderen van ontstekingen.

RosaRosa answered 4 weken ago

Ja, knolselderij is een gezonde knolgewas dat veel vezels en weinig calorieën bevat. Het is ook een goede bron van vitamine C en K, en van kalium en magnesium. Knolselderij kan rauw, geroosterd, gepureerd of in soepen en stoofpotten worden gegeten.